Engineering in Food & Beverage

Locatie:  De Fabrique, Maarssen (NL)
Tijd:  09.00 uur- 17.00 uur
Datum:  03 oktober 2017 - 03 november 2040

Wat kunnen food en engineering van elkaar leren? 

De consument vraagt om voedsel dat minder bewerkt is en liefst geen conserveermiddelen bevat. Dit vereist dat het productieproces moet bestaan uit goed ontworpen machines die:

  • efficiënt produceren
  • makkelijk en snel om te stellen zijn en
  • bovenal goed en grondig te reinigen zijn

Dat is de wens van elke kwaliteitsmanager, plantmanager, operator en technische dienst van een voedingsmiddelenbedrijf. Helaas is dit niet altijd het geval. Niet alle schoon te maken onderdelen zijn goed bereikbaar en het is niet altijd te zien of alles goed is gereinigd. Door in gesprek te gaan met de machinebouwer zijn veel van dit soort problemen vermijdbaar. Tijdens het event Engineering in Food & Beverage kunt u in gesprek met de machinebouwers en design engineers. 

 

Het programma biedt informatie binnen drie hoofdthema’s:

  • Hygiënisch ontwerpen
  • OEE
  • Energiebesparing

Binnen al deze thema’s komen sprekers uit de praktijk aan het woord. Altijd staat de vraag centraal: wat kunnen food en engineering van elkaar leren?

 

Als VMT-abonnee ontvangt u € 50 abonneekorting!

Na deze dag leert u:

  • welke informatie machinebouwers van u nodig hebben om een goede machine te ontwerpen
  • welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen in uw proces
  • de laatste stand van zaken betreffende hygiënisch ontwerpen van machines in de 
              foodindustrie
  • hoe een goed ontwerp van de machine tot een sneller en efficiënt proces kan leiden
  • hoe andere voedingsmiddelenbedrijven met deze thema’s omgaan
Meer info: http://www.vmt.nl/Engineeringinfoodandbeverage