Food Future Event VMT

Locatie:  Congres Centrum 1931, Den Bosch (NL)
Tijd:  08.30 uur- 17.00 uur
Datum:  23 maart 2017 - 23 maart 2017

 
Inschrijven Programma Contact Route Profileren? Ambassadeur worden?

MBM_FFE_Emailheader_696px_dec2016DEF

Datum: donderdag 23 maart 2017
Locatie: Congrescentrum 1931, Den Bosch
Prijs:

VMT-abonnees € 495,-
Niet-abonnees € 595,-
€ 100,- vroegboekkorting t/m 15 februari!

 Het programma voor het Food Future Event op 23 maart 2017:

8.45 uur Ontvangst

9.20 uur Openingswoord en introductie door dagvoorzitter
step0003Dagvoorzitter Meike de Jong, onder meer presentator en redacteur bij RTL Nieuws


9.30 uur Innovatie in food en de potentie van start-ups
Rob BeudekerRob Beudeker, senior investment manager, DSM Venturing
Er is veel innovatie in food bij startups. Helaas komt veel van die innovatie niet tot wasdom. Wat is de optimale manier om met food startups samen te werken? DSM Venturing investeert in veelbelovende startups die passen in de strategie van haar business. Hoe kan een strategisch investeerder waarde toevoegen aan een startup? Hoe werkt dat nu eigenlijk in de praktijk?



10.00 uur Transparantie en integriteit
Rob Beudeker

Anita Scholte op Reimer, bestuurslid GFSI tevens hoofd Kwaliteit, Albert Heijn Nederland
In januari 2017 publiceert GFSI Benchmarking Requirements V7. Op welke punten gaan we verandering zien? Welke discussies zijn daarover met de diverse stakeholders, waaronder ook (inter)nationale overheden, gevoerd en welke wensen zijn (nog) niet gehonoreerd? In hoeverre passen die in de lange termijn visie van GFSI? 

 

10.30 uur Pitches van 1-minuut

10.35 uur Pauze

11.10 uur Transparante ketens: (h)eerlijk eten
Bert Urlings, Director Quality Assurance and Product Assurance, Vion Food Group
De consument moet het vertrouwen in zijn voedsel terugkrijgen. Transparantie over alles wat je doet is daarvoor een randvoorwaarde. Als bedrijf moet je de integriteit van je product en proces aantoonbaar hebben geborgd. Dat betekent korte(re) ketens met voor alle schakels gezamenlijke verplichtingen in de keten. Welke rol spelen daarbij de CBL Chain of Custody voor varkensvlees, de IFS Product Integrity standaard en NEN-ISO Chain of Custody standaard? En hoe gaat product- en process integrity zich verbinden aan Internet of Things? 

11.40 uur Het waarom en hoe achter de productverbetering bij KraftHeinz
Arjan JongkeesArjan Jongkees, hoofd R&D Kraft Heinz en Trix van der Vleuten, marketing manager Honig
Kraft Heinz heeft 2,5 jaar tijd geïnvesteerd in het verbeteren van de samenstelling van de maaltijdmixen van Honig. Het resultaat werd in november 2016 gelanceerd: een product met dezelfde smaak maar met minder zout, geen kunstmatige aroma's, meer natuurlijke producten, minder smaakstoffen en zonder E-nummers. Waarom wil Kraft Heinz geen E-nummers meer gebruiken? En hoe is dit gerealiseerd?
Trix van der Vleuten





12.10 uur Uitreiking Jaarprijs Goede Voeding
Frans Kok
Frans Kok, emeritus professor Nutrition & Health Wageningen Universiteit 
De Jaarprijs Goede Voeding 2017 wordt uitgereikt om initiatieven te stimuleren die zijn gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking. De prijs is bedoeld voor voedingsbedrijven die hun producten vanuit een gezondheidsperspectief hebben verbeterd, bijvoorbeeld door minder zout, verzadigd vet, suiker of meer vezels te gebruiken.

12.25 uur Pitches van 1-minuut

12.30 uur Lunchpauze

13.30 uur Parallelle sessies 
In de middag wordt het centrale onderwerp ‘The Future in Food’ uitgediept op verschillende 
terreinen. Dat gebeurt in sessies van elk 1,5 uur. Deze sessies worden ingevuld met als doel 
om de vertaalslag te maken naar de praktijk van de foodsector en om diepgaander te 
informeren en discussiëren over onderwerpen die ’s morgens plenair aan de orde zijn 
gekomen. 

Klik op een sessieronde om de sprekers en onderwerpen te zien.


MBM_FFE_Jan2017_BolProductintegriteit MBM_FFE_Jan2017_BolProductontwikkeling MBM_FFE_Jan2017_BolVoedselveiligheid

MBM_FFE_Jan2017_BolOndernemen


ZAAL 1
P
roductintegriteit


ZAAL 2

Productonwikkeling


ZAAL 3
Voedselveiligheid


ZAAL 4
Ondernemerschap


RONDE 1
13.30-15.00 u


Standaarden

 


Beleid


Minerale Oliën


Startups
aanjager innovaties

Pauze

RONDE 2
15.30-17.00 u

Technologie
in de keten
Product-
verbetering
Traceerbaarheid Samenwerken
met Startups

17.00 uur Afsluiting met een hapje en een drankje


Inschrijven Programma Contact Routebeschrijving Profileren?