SeaConomy Kick-off | Zeewier: een zee van innovatie voor food, feed en andere sectoren

Locatie: Huis van de Voeding, Roeselare
Tijd:13.00 uur- 17.00 uur
Datum: 23 februari 2017 - 23 februari 2017

Wist u dat er alleen al in de Noordzee een 80-tal verschillende soorten zeewier voorkomen? Iedere soort heeft een andere samenstelling en bevat specifieke bio-actieve componenten. Het is duidelijk dat hier een zee van mogelijkheden voor ons ligt…
Tijdens de infonamiddag komt u te weten welke soorten het meest geschikt zijn voor de verschillende toepassingen in voedingsproducten, voedingssupplementen en veevoer.

Deel 1: Welke kansen biedt lokaal en duurzaam gekweekt zeewier?
Deel 2: Welke rol kan zeewier spelen als ingrediënt?
Deel 3: Welke rol kan jij spelen in de zeewier economie?

We laten enkele ervaringsdeskundigen aan het woord die u de kneepjes van het vak en de voordelen van zeewier vanuit de eigen praktijk toelichten. Er is ook aandacht voor het beleid omdat zowel voor de kweek van zeewier in de Noordzee als de verwerking enkele belangrijke dossiers voorbereid worden.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie.