Staalnameplannen: Hoe kunnen agro-food bedrijven het toepassen van staalnameplannen optimaliseren?

Locatie:  Zwijnaarde
Tijd:  09.00 uur- 16.00 uur
Datum:  02 april 2019 - 02 april 2019

Staalnameplannen vormen een belangrijke tool om de werking van het Food Safety Management System (FSMS)/Quality Management System (QMS) te verifiëren in de agro-food bedrijven. Er zijn verschillenden staalnameplannen en elke staalnameplan heeft een specifiek doel. Het is belangrijk om rekening te houden met het doel van het staalnameplan en om het staalnameplan goed in te plannen binnen de FSMS/QMS van het bedrijf. De scope van de staalnameplannen zijn microbiologische en chemische (contaminanten en residuen) gevaren.

Het is de bedoeling om tijdens deze studiedag de volgende thema’s toe te lichten en te bespreken:
• De rol van staalnameplannen in het kader van FSMS/QMS
• De kenmerken (het doel, de link met wetgeving, de statistische achtergrond, beperkingen, de voor- en nadelen) van de verschillende staalnameplannen
• Risicogebaseerde staalnameplannen – methodiek en presentatie van verschillende methoden uit de praktijk en de autocontrolegidsen
• Concept van trendobservatie en trendanalyse voor verwerking van resultaten
• Oefeningen betreffende staalnameplannen & bespreking eigen case-study van de deelnemers

Meer informatie