Agristo breidt productie verder uit, ook in 2019

Wielsbeke, 13 december 2017 08:16 | Yves De Groote

Agristo is klaar met de eerste stap in haar uitbreiding van de productiecapaciteit. Momenteel rolt in Wielsbeke enkel friet van de band. Dagelijks verwerken we per uur 2 grote vrachtwagens aardappelen, wat goed is voor ongeveer 100.000 porties, ofwel 2.400.000 porties friet per dag! Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Het bedrijf is hard op zoek nieuwe medewerkers. 

Nadat de frites zijn verpakt tot private label product, gaan de ze richting het hoogbouwvrieshuis, waarna ze vertrekken naar hun eindbestemming. De nieuwe state-of-the art productiesite van Agristo in Wielsbeke, die vorige week officieel werd geopend (foto), is gebouwd op de voormalige Unilin-site. Sinds 1 oktober is Agristo, producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten, er gestart met de productie van frietjes, nadat begin 2017 de verpakkingsafdeling al in gebruik werd genomen. Onlangs werd beslist om begin 2019 ook de tweede productielijn op te starten. De gebouwen en nutsvoorzieningen voor deze tweede lijn werden bij aanvang reeds opgenomen in de plannen.

Zoektocht naar 100 nieuwe medewerkers

Sinds begin oktober wordt er op de site Wielsbeke al gewerkt van maandag tot zaterdagochtend. Hiervoor rekent Agristo er dagelijks op 80 medewerkers. Vanaf januari starten ook de weekendploegen op, waardoor er op deze site dan al 115 medewerkers zullen werken. Voor deze tweede lijn zal het bedrijf opnieuw op zoek gaan naar 60 nieuwe medewerkers voor de site in Wielsbeke. Om deze medewerkers de nodige opleiding te kunnen geven, wil Agristo in januari al beginnen met aanwerven. Aangezien de andere vestigingen ook blijven groeien zal Agristo in 2018 in totaal zo’n 100-tal vacatures hebben openstaan.

Rekruteringscampagne

Om deze nieuwe aanwervingsgolf een duwtje in de rug te geven, en de nieuwe vacatures snel en goed te kunnen invullen, start in januari een nieuwe rekruteringscampagne, die de ‘man in het bad’ zal vervangen. Daarnaast organiseert het bedrijf op 6 januari ook een Jobcafé in de pop-up Bar d’Hiver, op een boogscheut van haar site.

Multimodale mijlpaal

Agristo is op al haar sites toonaangevend op het vlak van efficiëntie, duurzaamheid en ecologie. Het komende jaar zal de frietproducent vanuit de diverse sites ongeveer 30.000 trailers of containers verladen naar haar klanten, waarvan er ongeveer 10.000 via de Havens van Antwerpen en Zeebrugge naar andere continenten zullen verscheept worden. Deze transporten vanuit Wielsbeke zullen niet langer via de weg maar via binnenvaart verlopen.

River Terminal

Eind november geleden werd een binnenvaartschip in Antwerpen geladen met 24 lege diepvriescontainers voor Agristo. Via de binnenvaart kwamen deze lege containers aan in de River Terminal van Wielsbeke. Deze werden 1 kilometer verder naar de productiesite van Agristo ‘geshutteld’ voor belading en terug naar de terminal. Van daaruit ging het via de Leie richting Antwerpen. Op deze manier kan het bedrijf jaarlijks tot 1 miljoen kilometer over de weg besparen, en zo haar ecologische voetafdruk voor een groot deel reduceren.