Kruisbestuiving labo-technologie en procesinstrumentatie

Brussel, 19 februari 2018 12:19 | Yves De Groote

Endress+Hauser demonstreert samen met de labo-collega’s van zusterbedrijf Analytik Jena op Laborama Expo 2018 de voordelen van de steeds nauwere band tussen labo-technologie en procesinstrumentatie. 

De kruisbestuiving tussen labo-technologie en procesinstrumentatie die momenteel volop aan de gang is, resulteert in efficiëntere oplossingen voor zowel de labo- als procesindustrie. Dankzij steeds innovatievere procesmeetapparatuur is het nu mogelijk om allerlei “traditionele” labo-metingen te integreren in de productie-installatie zelf, de zogeheten inline-analyse applicaties.

Eerst in labo-omstandigheden

“Dikwijls worden nieuwe procédé’s eerst in labo-omstandigheden ontwikkeld, of in proefinstallaties. Daarbij is het een voordeel als het ontwikkelteam zich bewust is van de meetapparatuur en -oplossingen, die uiteindelijk geïntegreerd in het proces kunnen gebruikt worden”, zegt Chris Durie, Marketing Manager, Endress+Hauser BeLux. “Dat leidt tot een vlotter en efficiënter productie-installatie. Ook bestaande productie-installaties kunnen nu sneller en efficiënter gemaakt worden, want een aantal “traditionele” labo-metingen kunnen verschoven naar “inline” of “in-process.”

Overname Analytik Jena

“Met de overname in 2016 van Analytik Jena, die wél een bekende leverancier is in die labowereld, wil Endress+Hauser Groep strategisch aanwezig zijn in zowel de labo-omgeving, als in het proces zelf”, legt Durie verder uit. “Toch blijven het 2 disciplines met elk hun eigenheden. Daarom blijven beide bedrijven onder eigen naam en met eigen teams aanwezig op de markt, ook in België. Maar op Laborama Expo 2018 delen we wel broederlijk een stand !”