Ultrapak toont innovaties op vakbeurs Empack

Brussel, 15 september 2016 11:45 | Lisanne Moraal

Op 21 en 22 september vindt de 15de editie ‘Empack’ in Brussel plaats, de vakbeurs voor de verpakkingsindustrie. Op dit evenement zal Ultrapak een aantal nieuwe technologische- en verpakkingsoplossingen tonen.

Ultrapak is distributeur van Sealpack, een fabrikant van trayseal- en dieptrekmachines. Op de vakbeurs toont het bedrijf onder meer een nieuwe serie dieptrekmachines en traysealmachines.

Verpakkingen met een hoge output
Op de stand van Ultrapak wordt een automatische MAP verpakkingslijn voor het ontnesten en verpakken van schalen op de Sealpac A6 traysealmachine gedemonstreerd.

De Sealpac A-serie is een traysealmachine die verschillende verpakkingen met een hoge output kan verwerken. Er kan meer precisie en snelheid worden bereikt door een nieuws systeem met zogenoemde ‘servo grijpers’.

Dieptrekmachine
Ook de dieptrekmachines van sealpac worden gedemonstreerd. Zij kunnen zowel flexibel- en hard folie verpakkenHierdoor zijn de apparaten geschikt voor de food- en non-food industrie.

Lekdetectie
Op de stand van Ultrapak worden ook controle- en inspectie systemen getoond. Er zal een serie apparaten van het merk Viewtech worden gedemonstreerd. Dit zijn inspectie systemen voor lekdetectie middels geluid, sealrand inspectie met camera’s en automatische controle van label en product.

Tijdens de vakbeurs zal Ultrapak tevens metaaldetectie en X-Ray systemen voor automatische controle van ongewenste deeltjes in de verpakking tonen.

De vakbeurs Empack is voor iedereen gratis te bezoeken.