Additieven in onze voeding: een vloek of een zegen?

Huis van de Voeding, Roeselare , 7 september 2018 11:59 | Yves De Groote

Rosanne Hertzberger, auteur van het boek Ode aan de E-nummers, is één van de sprekers tijdens het seminarie 'De (on)zin van additieven in onze voeding'. Dit vindt plaats op maandagavond 10 september in het Huis van de Voeding. Voor- en tegenstanders van het gebruik van additieven lichten hun standpunt toe en gaan met elkaar in debat.

Het seminarie 'De (on)zin van additieven in onze voeding' is een initiatief van de Expertengroep Voeding van TUA West. Rosanne Hertzberger, schrijfster van het boek Ode aan de E-nummers, start met een lezing over het gebruik van additieven. Daarna geeft Staf Henderickx, auteur van Van mammoet tot Big Mac, zijn visie op het gebruik van E-nummers. Vervolgens gaan beide sprekers hierover in debat met elkaar en met een panel van vertegenwoordigers uit de voedingsindustrie en uit de academische wereld: Frank Devlieghere, Piet Vanthemsche en Chris De Wolf.

Programma

  • Pitch door de West-Vlaamse kennisinstellingen waarin ze hun expertise rond voeding voorstellen;
  • Lezing door Rosanne Hertzberger; microbiologe, columnist en schrijfster van het boek 'Ode aan de E-nummers';
  • Lezing door Staf Henderickx; huisarts en schrijver van onder meer 'Van Mammoet tot Big Mac';
  • Debat over de (on)zin van additieven met panel van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de academische wereld;
  • Afsluitende drink met infostand van de kennisinstellingen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden klikt u best hier.