Ardo en VLM Foods bundelen hun krachten

Ardooie, 7 september 2017 09:57 | Yves De Groote

De Europese marktleider voor vriesverse voeding Ardo verwerft een meerderheidsaandeel in het Canadese VLM Foods, leverancier van verwerkte voeding in Noord-Amerika. Naast VLM Foods omvat de deal ook een controlerend belang in Compañia Frutera La Paz S.A., Costa Rica’s grootste producent van vriesverse ananas. Hierdoor kan Ardo zijn aanbod vriesvers fruit verder uitbreiden.

VLM Foods is volgens Ardo zeer goed gepositioneerd op de Noord-Amerikaanse markt dankzij een sterk merkimago, een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsproducten en een expertise in de Noord-Amerikaanse regelgeving op vlak van compliance en voedselveiligheid. De hoofdzetel is in Montreal en de omzet van VLM bedraagt 129 miljoen euro.

Marktgroei

De combinatie van Ardo’s leiderschap op vlak van duurzame landbouw, kwalitatieve verwerking en productinnovatie zal zorgen voor een marktgroei van VLM Foods en zal Ardo een sterk Noord-Amerikaans platform bezorgen.

Jan Haspeslagh, Managing Director van Ardo: “Als Europees marktleider voor vriesverse groenten, kruiden en fruit, biedt Ardo een breed productassortiment, een grondige landbouwkennis, een ruime technische knowhow en een professioneel productinnovatie beleid. VLM Foods, anderzijds, beschikt over een zeer professionele marktkennis en een dynamisch businessmodel. Deze combinatie vormt de basis voor het opbouwen van een ideaal platform voor de levering van hoogkwalitatieve, duurzame producten met een meerwaarde op de Noord-Amerikaanse markt.”

Jeff Preston, voorzitter van VLM Foods: “Naast basis groenteproducten, retail, foodservice en industriële opportuniteiten zullen wij in nieuwe domeinen uitbreiden, zoals IQF-kruiden en producten met een meerwaarde zoals bio producten en een brede waaier van innovatieve producten, terug te vinden in het ruime productaanbod van Ardo. De bestaande duurzame landbouwprogramma’s van Ardo kunnen worden ingezet om met de juiste marktbenadering extra kansen te creëren op de Noord-Amerikaanse markt.”