Dekeyzer-Ossaer en Lantmännen Unibake Factory of the Future 2018 (+ video interview CEO Dekeyzer-Ossaer)

Antwerpen, 7 februari 2018 08:36 | Yves De Groote

Dekeyzer-Ossaer, Koekelare en Lantmännen Unibake, Londerzeel zijn Factory of the Future 2018. "Ze hebben stuk voor stuk bewezen dat ze internationale top zijn", zegt Peter Demuynck, algemeen directeur van de technologiefederatie Agoria Vlaanderen.

Agoria reikte de prijzen uit in samenwerking met Sirris, Fevia Vlaanderen, Fedustria Vlaanderen, Centexbel en Flanders’ FOOD. Factories of the Future zijn toekomstgerichte productiebedrijven die op een coherente en intelligente wijze de uitdagingen van de vierde industriële revolutie aangaan. Ze leveren klantspecifieke producten met een hoge toegevoegde waarde en hebben de wendbaarheid om vlot in te spelen op een snel veranderde marktvraag. Dekeyzer-Ossaer uit Koekelare en Lantmännen Unibake uit Londerzeel zijn daarmee voorlopers.

Open geest

Met een open geest voor nieuwe zakenmodellen zetten Factories of the Future vol in op gedigitaliseerde productieprocessen. Ze maken maximaal gebruik van moderne productietechnologieën. In een mensgerichte aanpak gaat speciale aandacht uit naar de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers.

Made Different

Niet alleen Factories of the Future spreiden hun vleugels uit en oriënteren zich op de internationale buitenwereld. Agoria en Sirris doen dat ook en verdedigen en promoten het actieprogramma Made Different in het buitenland. En dat is niet onopgemerkt gebleven in onze buurlanden. In Duitsland groeit steeds sterker de aandacht voor ‘de mens’ in Industry 4.0, Nederland neemt sinds dit jaar het concept van ‘Factories of the Future’ over en ook andere Europese landen bereiden zich voor om een actieprogramma zoals Made Different in hun aanpak te integreren.

Hieronder een video met winnaar Dekeyzer Ossaer: