Duo wint Maintenance Award van het Jaar

Brussel, 12 juni 2017 18:40 | Yves De Groote

Het duo Ann Van Look, asset manager, en Maxine Frimpong, maintenance manager, van BASF Antwerpen won vrijdag 9 juni de award voor meest verdienstelijke Maintenance Managers van het Jaar 2017. Het is de eerste keer dat een vrouwelijk duo deze prijs in ontvangst mag nemen. De overwinning van het duo bewijst het toenemende belang van asset management in het strategisch beheer en behoud van installaties voor maximale productiviteit.

Ann Van Look (links op de foto) en Maxine Frimpong zijn de opvolgers van Bert Pieters, maintenance manager van PepsiCo Veurne. In 2016 won hij als eerste maintenance manager in de prestigieuze Award. Met de 20ste editie van de Maintenance Manager van het Jaar (MMY) heeft BEMAS, the Belgian Maintenance Association, de aandacht gevestigd op de verwezenlijkingen van vrouwelijke verantwoordelijken in technisch onderhoud en asset management.

Het oordeel van de jury

Juryvoorzitter en winnaar van de MMY 2016 Herman Aerts vatte het oordeel van de vakjury samen. “Bij BASF konden wij zien dat de strategie wat betreft Health, Safety, Environment en Quality (veiligheid, gezondheid, milieu, kwaliteit ) op een zeer hoog niveau geïmplementeerd zijn, zoals we ook konden verwachten van een Seveso-bedrijf. Ook op gebied van Asset Management behoren ze tot de top in de industrie. Gecombineerd met een goede focus op preventief, predictief en proactief onderhoud en derhalve ook zo weinig mogelijk correctief onderhoud, leverde dit volgens de jury een hoogste score en een terechte winnaar op.”

Belang asset management

De overwinning van het duo bewijst het toenemende belang van asset management in het strategisch beheer en behoud van installaties voor maximale productiviteit. Maxine Frimpong is Master in Bio-Science Engineering en sinds 2011 Asset Manager Mechanical van verschillende productiebedrijven op de site. Haar collega Ann Van Look is Industrieel Ingenieur Bouwkunde en werkt sinds 1992 bij BASF Antwerpen. Sinds 2014 is ze Maintenance Manager van verschillende productiebedrijven op de site.

Motivatie om deel te nemen

Beiden omschreven hun motivatie om deel te nemen als volgt: “Wij namen samen deel aan de wedstrijd omdat BASF een voorbeeld kan zijn voor andere organisaties op gebied van organisatie, positionering en structuur. Daarnaast is er bij ons veel aandacht voor diversiteit en zijn er veel mogelijkheden om expertise op te bouwen en te delen en als individu te groeien.”