Studenten bedenken pastashaker op Vlajo Innovatiekamp

Roeselare, 11 mei 2018 09:03 | Yves De Groote

Twee studenten ‘Bedrijfsmanagement’ van Hogeschool Odisee, twee studenten ‘Agro- en Biotechnologie’ en één student ‘Ecotechnologie’ van Katholieke Hogeschool Vives, wonnen met hun pastashaker de hoofdprijs tijdens het Vlajo Innovatiekamp. Ze ontwikkelden die voor voedingsbedrijf Soubry . Bijzonder is dat ze elkaar vooraf niet kenden.

Niet minder dan 90 studenten uit heel Vlaanderen zakten woensdag 9 mei af naar het Huis van de Voeding in Roeselare voor het 10-uur durende Vlajo Innovatiekamp met als thema ‘voeding’, georganiseerd door Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) in samenwerking met RESOC Midden-West-Vlaanderen, Alimento, POM West-Vlaanderen, met de Fabrieken voor de Toekomst Voeding en Actie voor Starters. Doel van dit innovatiekamp is jongeren, die de werknemers/entrepreneurs van morgen zijn, bewust te maken van het belang van innovatie en creativiteit als hoeksteen voor ondernemerschap.

Teamleden kenden elkaar niet

De teamleden kenden elkaar vooraf niet, ze dienden zich snel aan elkaar aan te passen en ontdekten hoe ze het meest efficiënt konden samenwerken. De innovatiedag speelde in op een aantal sleutelcompetenties: doelgerichtheid, motivatie, out-of-the box denken, zin voor initiatief, besluitvorming,… en maakte verder gebruik van de organisatorische competenties van de deelnemers.

Soubry pastashaker

“Onze pastashaker bevat pasta en een poedereenheid. De eerste keer zit de pasta erin omdat deze zo wordt aangekocht. Verder krijg je er enkele poedereenheden bij. Deze poedereenheden vormen de saus. De pasta zit in de shaker, men voegt vervolgens water toe en tot slot de poedereenheden. De maatstreepjes op de shaker geven aan tot waar de klant welke substantie moet toevoegen”, zegt een enthousiaste Tom Van Langenhove van Hogeschool Odisee (helemaal links op de foto) .

Herbruikbaar

“De pastashaker is herbruikbaar, we gaan maatstreepjes voorzien zodat de klant weet tot waar er pasta in de shaker moet en tot waar het waterniveau moet komen. Verder zijn de poedereenheden afzonderlijk te kopen in de winkel of via de onlinewebshop. We gaan de pastashaker aanbieden in verschillende kleuren en maten. Deze shakers zouden op termijn ook personaliseerbaar worden. We zouden ons product aanbieden aan mensen die weinig tijd hebben, studenten, festivalgangers, mensen die gaan kamperen,…”, aldus zijn teamgenoot Bert Lefere van Katholieke Hogeschool Vives (helemaal rechts op de foto).