nieuws

Herman Diricks nieuwe Gedelegeerd bestuurder van het Voedselagentschap

Algemeen

Herman Diricks nieuwe Gedelegeerd bestuurder van het Voedselagentschap

Voormalig directeur-generaal Controlebeleid Herman Diricks is sinds begin mei de nieuwe Gedelegeerd bestuurder van het Voedselagentschap. Hij volgt in die functie Gil Houins op, die met pensioen is gegaan.

Zijn carrière bij het FAVV begon hij in juli 2002 als directeur-generaal Algemene Diensten waar hij ondermeer verantwoordelijk was voor de uitwerking van het personeelsplan en de opstart van de nieuwe financiering van het FAVV.

Voormalig directeur-generaal Controlebeleid

In 2006 werd hij Directeur-generaal Controlebeleid en was in die functie verantwoordelijk voor het uitwerken van de inspectie- en monsternemingsprogramma’s, de wetgeving, de administratieve vereenvoudiging en internationale zaken.

Herman Diricks, geboren in 1959, studeerde aan de Rijksuniversiteit Gent waar hij in 1983 het diploma behaalde van ingenieur voor de scheikunde en de landbouwindustrieën. Na een korte periode als wetenschappelijk medewerker aan het instituut voor Moleculaire biologie van de VUB te Brussel, startte hij zijn carrière bij het Ministerie van Middenstand en Landbouw. Van 1986 tot 2000 was hij werkzaam bij de directie Inspectie der Grondstoffen, waarna hij de ICT afdeling van het Ministerie uitbouwde en moderniseerde. Vervolgens werd hij adviseur van de secretaris-generaal en Minister van Landbouw. Hij was werkzaam als zelfstandig consulent van 2000 tot 2002 in de agrovoedingssector.

Reageer op dit artikel