nieuws

The Insect Cookbook wint internationale prijs

Algemeen

The Insect Cookbook wint internationale prijs

The Insect Cookbook – Food for a Sustainable Planet van Arnold van Huis, Henk van Gurp en Marcel Dicke heeft de eerste prijs gewonnen op het 2014 Green Book Festival in San Francisco in de categorie kookboeken.

De prijs laat zien dat de boodschap van de Wageningse auteurs internationaal doorbreekt. The Insect Cookbook schetst het nut en de noodzaak van insecten als duurzame eiwitbron van de toekomst.

Topchef René Redzepi van Noma

Naast de talrijke fraai geïllustreerde recepten bevat het boek interviews met invloedrijke personen. Zo beschrijft topchef René Redzepi van Noma – het beste restaurant ter wereld – hoe belangrijk insecten voor hem zijn om nieuwe smaken aan zijn keuken toe te voegen.

Kofi Annan en Herman Wijffels

Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan benadrukt het belang van onderwijs en voorlichting om mensen in het Westen kennis te laten maken met de deze voedselbron.

Topeconoom Herman Wijffels beschrijft de betekenis van insecten als eiwitbron voor een circulaire economie.

WUR

Reageer op dit artikel