nieuws

Belangrijke rol voor overheid bij kwantitatieve groei biosector

Algemeen

Belangrijke rol voor overheid bij kwantitatieve groei biosector

BioForum Vlaanderen ziet voor de verder groei van de biosector een belangrijke rol weggelegd voor de overheid. Afgelopen vrijdagavond, bij de start van de Bioweek op de geitenboerderij De Volle Maan, presenteerde de organisatie meteen haar nieuw logo. Dit staat symbool voor de diverse schakels en sectoren binnen de biologische landbouw.

Het nieuwe logo van BioForum refereert naar het gewas dat in de biologische landbouw een unieke plaats inneemt en verwijst zo naar het grote belang dat de biosector hecht aan een gezonde landbouwbodem. De verschillende klaverblaadjes staan tevens symbool voor de verschillende schakels en de verschillende sectoren die in BioForum samen komen. Als koepelorganisatie die de hele keten overbrugt, is BioForum trouwens uniek. Het logo straalt dynamiek uit, een dynamiek die sterk aanwezig is in de portretten van de ambassadeurs-ondernemers en in de activiteiten van de Bioweek 2014.

Strategisch Plan

BioForum Vlaanderen pleit voor een kwantitatieve groei met oog voor kwaliteit. Die groei is niet mogelijk zonder de steun van de partners van het Strategisch Plan Biologische Landbouw, zijnde de Vlaamse Overheid, Boerenbond, ABS, VLAM, Fevia Vlaanderen en Comeos Vlaanderen. In dit plan engageren de partners zich om bio alle kansen te geven en een aantal actiepunten te realiseren.

Overheidscatering

“Momenteel werkt slechts één procent van de Vlaamse land- en tuinbouwsector volgens de biologische productiemethode. In Europa is het gemiddelde vijf procent. Ook Wallonië scoort een stuk beter: daar is één boer op tien een bioboer,” vertelt voorzitter Kurt Sannen. “Een belangrijke rol is weggelegd voor de overheid. Met een streefdoel van 5% bio in alle overheidscatering, zou de Vlaamse overheid de biosector een enorme duw in de rug kunnen geven”, aldus Sannen.

Deze Week Bioweek

Reageer op dit artikel