nieuws

Callebaut opent nieuw Chocolate Academy centre in Wieze

Algemeen

Callebaut opent nieuw Chocolate Academy centre in Wieze

Gisteren heeft het nieuwe Callebaut Chocolate Academy centre in Wieze officieel zijn deuren geopend. In dit geavanceerde opleidingscentrum kan elke vakman zich komen (bij)scholen en zijn vaardigheden verbeteren, terwijl er gewerkt wordt met de Finest Belgian Chocolate van Callebaut.

De Chocolate Academy ligt naast de fabriek in Wieze waar Callebaut al sinds 1911 cacao verwerkt tot chocolade en bouwt voort op de kennis en inspiratie die de vorige academie 25 jaar lang met de artisanale chocoladegebruiker heeft gedeeld over de verschillende productiestappen, van boon tot chocolade. Callebaut is het Belgische chocolademerk van Barry Callebaut, ’s werelds meest toonaangevende fabrikant van kwaliteitschocolade en -cacaoproducten.

Chocolate Academy

“De Chocolate Academy centres zijn uniek, want ze delen de beste praktijken en zorgen er zo voor dat in de sector het meesterschap steeds opnieuw stappen vooruit maakt. In onze zestien opleidingscentra over de hele wereld werken we dan ook samen met mensen uit het vak, zoals chocolatiers, bakkers, banketbakkers en chef-koks”, aldus Freek van der Knaap, Vice President Gourmet Western Europe. In het Chocolate Academy centre komen vakmensen zich bijscholen, cursussen volgen en demonstraties bijwonen … Dit alles door professionals voor professionals.”

Duizend professionals per jaar verwacht

Vandaag krijgt het centrum in Wieze ongeveer driehonderd deelnemers per jaar over de vloer, maar met de komst van het nieuwe centrum zouden dit er binnenkort duizend moeten zijn. De opleidingen worden gegeven door chefs van Callebaut en ‘Chocolate Ambassadors’, een internationaal netwerk van gerenommeerde chefs die hun chocolade-expertise graag met collega’s delen.

Belgische thuisbasis

“Meer dan ooit wordt België wereldwijd beschouwd als de thuisbasis van Callebaut en het hart van het chocoladevakmanschap”, benadrukt Geert Kiesekoms, Gourmet Sales Director Benelux.

“Dit nieuwe Chocolate Academy centre is een ongelooflijke aanwinst voor chefs. Waar anders vind je een miniproductielijn die je toont hoe de Callebaut-chocolade gemaakt wordt of hoe je zelf chocolade kunt maken”, stelt chef Alexandre Bourdeaux, directeur van de Callebaut Chocolate Academy in Wieze.

Allround chocolade-ervaring

Het nieuwe Callebaut Chocolate Academy centre biedt de bezoekers onder meer het volgende:

  • The Chocolaterie, Bakery Shop, Pastry Lab en Chef’s Table: aparte opleidingsruimtes die speciaal ingericht zijn voor een specifieke groep vakmensen, zoals chocolatiers, bakkers, banketbakkers en chef-koks.
  • The Plantation: een kleinschalige reproductie van een tropisch woud waarin cacaobomen groeien, waar chocoladeprofessionals zich kunnen laten onderdompelen in de wondere wereld van cacao, en de cacaobonen in hun natuurlijke habitat kunnen bewonderen.
  • The Chocolate Tasting Ritual Room: een speciale rimte waar een smaak- en geurspecialist de bezoekers door de gevarieerde wereld van chocoladesmaken gidst.
  • The Chocotorium: een conferentieruimte waar experts lezingen geven (tot honderd personen).
  • The Chocolate Bar: de bezoekers kunnen hier een op verse warme of koude chocolademelk proeven.
  • The Chocolate Library: een bibliotheek met een uitgebreide collectie boeken over chocolade en de vele mogelijke toepassingen.

Reageer op dit artikel