nieuws

Eerste editie Expo4Bio volgend jaar

Algemeen

Eerste editie Expo4Bio volgend jaar

Op 25 en 26 maart 2015 lanceren beursorganisator easyFairs en BioForum, de sectororganisatie van de biologische landbouw en voeding, de eerste editie van Expo4Bio te Brussels Expo. Exposanten zijn biologisch gecertificeerd of reeds actief zijn in de biosector.

Expo4Bio wil zowel een ontmoetingsplatform zijn voor deelnemers uit de biologische keten als een plek voor kennisuitwisseling met een actueel programma van lezingen en workshops. De vakbeurs richt zich op deelnemers uit de hele keten: producenten, verwerkers, toeleveranciers, groothandel, bioboeren- en telers, foodservices en detailhandel. Ook ondernemers met interesse in biologische landbouw en voeding zijn welkom als bezoeker.

Benelux en Noord-Frankrijk

Organisatoren easyFairs en BioForum mikken op standhouders en bezoekers uit zowel België, Luxemburg, Noord-Frankrijk, Nederland als de grensstreek van Duitsland.

Expo4Bio zet in op kwaliteit en representativiteit voor deze toekomstgerichte sector in volle ontwikkeling, met legio kansen voor ondernemers. De doorgedreven kennis van sectorfederatie BioForum in combinatie met easyFairs’ ervaring en tools voor de succesvolle organisatie van vakbeurzen, leggen een degelijk fundament onder dit nieuwe initiatief.

Streven naar een kwalitatief, gecertificeerd aanbod

Om als exposant toegelaten te worden, moet een bedrijf biologisch gecertificeerd zijn of reeds actief zijn in de biosector. Op de standen wordt enkel biologisch gecertificeerde voeding en ecogelabelde non-food toegelaten. Voor andere productgroepen dient een aanvraag ingediend te worden bij de Adviesraad. Het hanteren van dit deelnamecriterium onderlijnt het streven naar een kwalitatief aanbod, conform de wettelijke bescherming van bioproducten.

Sterk seminarieprogramma

Naast een kwalitatief aanbod wordt ingezet op kennisuitwisseling dankzij een sterk seminarieprogramma, in samenwerking met onderzoekscentra, waarin actuele onderwerpen aan bod zullen komen. BioForum zal instaan voor de samenstelling van de thema’s en de programmatie van nationale en internationale sprekers.

Informatie: www.expo4bio.be

Reageer op dit artikel