nieuws

Cyberveiligheid cruciaal voor productiebesturing

Algemeen

Cyberveiligheid cruciaal voor productiebesturing

Om de cyberveiligheid van haar Centum VP productiebesturingssysteem te garanderen, koos Yokogawa voor ISASecure EDSA certificering.

Cybercriminaliteit, cyberoorlogvoering alsook industriële sabotage en (contra)spionage nemen wereldwijd een enorme vlucht. Niet voor niets nemen bedrijven in onder meer de olie-, petrochemische, energie- en andere industrieën daarom hun maatregelen. Eén daarvan is een nauwkeurige controle van de cyber-security features bij de keuze van automatiseringsproducten producten.

Productieautomatisering

Het Yokogawa productiebesturingssysteem Centum VP is gecertificeerd conform de ISASecure® Embedded Device Security Assurance (EDSA) van de ISA Security Compliance Institute (ISCI). Het ISASecure programma is door ISCI ontwikkeld ter verbetering van de cyberveiligheid van industriële automatiserings- en besturingssystemen. Na het ProSafe®-RS safety instrumented system is dit het tweede systeem van Yokogawa dat de ISASecure EDSA certificering ontving.

Cyberveiligheid

Om de cyberveiligheid van industriële automatiserings- en besturingssystemen te verbeteren, is in het kader van het ISASecure programma een set industrieel geaccepteerde eisen geformuleerd waaraan apparatuur en processen moeten voldoen. De ISASecure EDSA certificering omvat drie elementen: het testen van de robuustheid van de communicatie (CRT), een functionele veiligheidsassessment (FSA) en een veiligheidsassessment voor softwareontwikkeling (SDSA). De certificering is gebaseerd op de IEC 62443-4 standaard.

Reageer op dit artikel