nieuws

Nieuw Nederlands Mosselbureau promoot de Zeeuwse mossel

Algemeen

Nieuw Nederlands Mosselbureau promoot de Zeeuwse mossel

‘De mosselschelpen zijn niet al te groot, maar rijk gevuld en de smaak van de mossel is voortreffelijk’ aldus Jos Steketee, namens de mosselkwekers tijdens de start van het mosselseizoen.

Vanaf vandaag is de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem verkrijgbaar in de supermarkten en de restaurants. De kwaliteit van de mosselen is goed en de authentieke zilte smaak maakt deze lekkernij uniek. Verschillende supermarkten adverteren uitgebreid in de dagbladen. Nieuw Seizoen, Nationale Feestdag meldt een grote retailer in een advertentie: recept erbij, naast reclame voor de mosselgroenten, de frites, de wijn en een mosselpot. Ook de Nationale Feestdag wordt onder de aandacht van de lezer gebracht.

Natuurproduct

De natuur bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit en de grootte van de mossel. Belangrijk is dat de schelp goed is gevuld. Mosselen hebben ongeveer twee jaar tijd nodig om uit te groeien tot consumptierijpe mosselen. De lang aanhoudende winterperiode van 2012 heeft onder andere invloed gehad op een tragere ontwikkeling van de mosselschelp. De mossel zelf heeft zich de afgelopen periode ruimschoots kunnen voeden om uit te groeien tot een smaakvol product.

Nederlands Mosselbureau

Met ingang van dit nieuwe mosselseizoen wordt de collectieve mosselpromotie gevoerd onder de vlag van het Nederlands Mosselbureau. Voorheen werden collectieve voorlichting- en promotiecampagnes voor Zeeuwse mosselen, waarin mosselhandelsbedrijven uit Yerseke en alle Zeeuwse mosselkwekers participeren, door het Productschap Vis uitgevoerd. Na de opheffing van dit productschap besloot de mosselsector om de campagnes voort te zetten met een zelfstandig orgaan, Het Nederlands Mosselbureau.

Promotie in België

Het Nederlands Mosselbureau gaat promotieactiviteiten uitvoeren in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Voor ieder land wordt een passende campagne ingezet. Hiermee worden consumenten attent gemaakt op het Zeeuwse product, dat altijd vers is, gemakkelijk is in bereiding en goed past in een gevarieerd voedingspatroon.

Reageer op dit artikel