nieuws

Sollicitatiebeurzen van belang voor voedingsindustrie

Algemeen

Sollicitatiebeurzen van belang voor voedingsindustrie

FEVIA roept bedrijven op om deel te nemen aan solliciatiebeurzen. De jaarlijkse nood aan nieuwe werkkrachten voor de voedingsindustre bedraagt 10.000.

Reeds voor de 8ste maal organiseert Auxilios sollicitatiebeurzen in 14 technische scholen, met als doel de laatstejaarsleerlingen te leren solliciteren. Na een theoretische sollicitatietraining, gegeven door de medewerkers van Auxilios, volgt een sollicitatiebeurs waar de leerlingen bij bedrijven komen solliciteren.

JOBexpo

JOBexpo is een uniek project met sollicitatietrainingen in technische scholen en solicitatiebeurzen in West- en Oost-Vlaanderen, in samenwerking met Voka en VDAB. Enkele deelnemende bedrijven zijn Westvlees, Cargill en Pinguin.

Knelpuntvacactures

Het aandeel knelpuntvacatures ten op zichte van het totaal aantal vacatures in de voedingsindustrie is hoog. Volgens de laatste cijfers van FEVIA bedraagt dit voor technici 58,5%, voor onderhoudsmechaniciens 54,9% en voor arbeiders 45,7%. Voor het kader en hogere bedienden is dat meer dan de helft lager, 23,1%.

Reageer op dit artikel