nieuws

Global Food Industry Award 2014 voor de Nutri-Pulse e-Cooker

Algemeen

Global Food Industry Award 2014 voor de Nutri-Pulse e-Cooker

IXL Netherlands heeft met de Nutri-Pulse e-Cooker een Global Food Industry Award 2014 gewonnen in de categorie product- en procesinnovatie. De prijs is in Montreal uitgereikt door juryvoorzitter Anne Goldman tijdens het 17e World Congress of Food Science and Technology van IUFoST.

Hans Roelofs, Innovation Director bij IXL Netherlands, heeft de prijs in ontvangst genomen tijdens de Industry Leaders Summit op 18 augustus. “Het winnen van deze Award maakt het gemakkelijker om contacten te leggen met grote en kleine bedrijven, wetenschappelijke instellingen en overheden. Dat draagt bij aan een snellere ontwikkeling en marktintroductie van de Nutri-Pulse e-Cooker”, aldus de trotse winnaar. “Het congresthema van dit jaar, Research that Resonates, laat zien hoe belangrijk het is om te begrijpen hoe je innovaties succesvol kunt commercialiseren.”

Voedingswaarde en smaak behouden

De Nutri-Pulse e-Cooker bereidt voedsel binnen enkele minuten en bij lage temperatuur met behulp van korte elektrische pulsen (Pulsed Electric Field technology). Zo worden voedingswaarde, smaak, kleur en geur grotendeels behouden. Andere voordelen zijn energiebesparing, minder voedselverspilling en geen risico meer op verbranding. De e-Cooker maakt ook het bereiden van nieuwe gerechten met vis, vlees en groente mogelijk.

IXL Netherlands BV

IXL Netherlands B.V. uit Schalkwijk ontwikkelt verrassende technologische concepten van idee tot markt. Het bedrijf heeft als leidraad People, Planet, Prosperity en kiest daarom voor technologieën die waarde toevoegen aan de maatschappij. De Nutri-Pulse® e-Cooker, waarmee IXL in 2011 de Koks! Innovatietrofee en de Food Valley Award 2011 heeft gewonnen, is hiervan een goed voorbeeld.

Lees ook VMT Food online:

Food Valley Award voor Nutri-Pulse e-cooker

Reageer op dit artikel