nieuws

Nestlé onderwerpt kinderproducten aan Nutritional Profiling

Algemeen

Nestlé onderwerpt kinderproducten aan Nutritional Profiling

Tien jaar na de introductie van het 60/40+-initiatief, onderdeel van het Nutritional Profiling System, wil Nestlé dat al zijn kinderenvoeding voldoet aan de criteria hiervan.

Dat meldt Food&Drinkeurope.com.

Scoren op voedingswaarde

Voor 2004 paste het concern al de 60/40-status toe, waarbij minimaal 60 van de 100 personen in een consumententestpanel het Nestlé-product de voorkeur moeten geven boven concurrenten.

Om ook de voedingswaarde van voeding en dranken te kunnen analyseren werd het +-criterium daaraan toegevoegd. De criteria voor een goede voedingswaarde worden zowel gebaseerd op informatie van voedings- en gezondheidsautoriteiten wereldwijd als op lokale richtlijnen en wetgeving. Producten worden beoordeeld op suiker, vet, zout, calorieën, eiwitten, calcium en vezels.

Nestlé Nutritional Foundation

Het programma is zo ontworpen dat alle producten hoog scoren op voedingswaarde en consumentenvoorkeur. Als het product hier niet aan voldoet gaat het terug naar de “tekentafel”.

Als een product wel voldoet aan alle criteria van het Nutritional Profiling System (60/40+), dan krijgt het de Nestlé Nutritional Foundation-status wat betekent dat het een geschikte keuze is als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

In 2013 voldeed 96% van de kinderproducten en 76% van het complete aanbod aan de Nestlé Nutritional Foundation-criteria. In 2012 was dat nog 89% en 75,7%. Aan het eind van 2014 moet de teller voor de kinderproducten op 100% staan.

Lees ook op VMT.nl:

Nestlé stevent opnieuw af op 5% groei

Nestlé ontwikkelt KitKat voor Nederlandse markt (update)

Amerikaanse voedingsbedrijven willen samen calorie-inname terugdringen

Reageer op dit artikel