nieuws

Bio-ingenieurswetenschappen UGent krijgt Crelan Leerstoel

Algemeen

Bio-ingenieurswetenschappen UGent krijgt Crelan Leerstoel

De faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent krijgt de Crelan Leerstoel. Op die manier kan de faculteit projecten uitwerken en research doen rond innovatie in duurzame landbouw.

Crelan is een coöperatieve bank die ontstaan is voor en door de land- en tuinbouw, nu 77 jaar geleden. De bank is van bij haar ontstaan de duurzame partner van de sector. Sinds enkele jaren bevordert Crelan ook het wetenschappelijk onderzoek in de landbouw, onder meer door de uitreiking van de Crelan Awards. Vandaag gaat de bank een stap verder met de Crelan Leerstoel aan de Universiteit Gent.

Innovatie in duurzame landbouw

Guido Van Huylenbroeck, decaan van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent: “De leerstoel is van groot belang voor de Universiteit Gent en voor de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen in het bijzonder. Aan de faculteit worden talrijke wetenschappelijke onderzoeksprojecten uitgevoerd die vaak echter te weinig hun weg vinden naar de praktijk. Met de leerstoel hopen we daar verandering in te kunnen brengen, niet alleen via studies over innovatie maar ook door daadwerkelijk een aantal innovatietrajecten op het vlak van smart farming op te starten.”

Partner in land- en tuinbouw

Luc Versele, CEO Crelan: “Crelan is een belangrijke partner van de land- en tuinbouwwereld. Wij zijn er niet alleen voor de financiering in deze sector, maar wij begeleiden de landbouwer gedurende zijn hele loopbaan, van bij de opstart van zijn bedrijf, tot hij het bedrijf overlaat. Wij zijn er voor hem in goede en minder goede tijden. Vanuit ons coöperatief gedachtegoed vinden wij het belangrijk om een aantal initiatieven te steunen in de familiale landbouw, maar ook op het vlak van innovatie en duurzaamheid in de landbouw. Daarom hebben wij beslist om onze bestaande projecten hieromtrent uit te breiden met de Crelan Leerstoel aan de Universiteit Gent.”

Reageer op dit artikel