nieuws

Proces Innovatie Prijs tijdens Industrial Processing

Algemeen

Proces Innovatie Prijs tijdens Industrial Processing

Op dinsdag 30 september, na afloop van de eerste beursdag van Industrial Processing in Utrecht, worden de winnaars van de Proces Innovatie Prijs bekendgemaakt. Tetra Pak is twee maal genomineerd.

Dit jaar zijn er maar liefst 23 inzendingen binnengekomen voor de Proces Innovatie Prijs 2014, tijdens Industrial Processing.  De onafhankelijke vakjury heeft de inzendingen beoordeeld aan de hand van de gestelde criteria op het gebied van innovativiteit, de toegevoegde waarde voor de gebruiker, het business potential en overige voordelen als milieu, gezondheid & veiligheid. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de volgende vier genomineerden voor de Vakprijs:

Sensor voor optimale wrongelkwaliteit

TetraPak: CoAguLite sensor voor optimale wrongelkwaliteit: de nieuwe indirecte UHT-oplossing vergroot efficiëntie, verlaagt kosten en verkleint impact op milieu De CoAguLite sensor bepaalt het moment van het snijden van de gestremde melk, zodat alle opvolgende batches worden gesneden met dezelfde wrongelkwaliteit.

Duurzame koeltoren

Pathema: de IVG-C (Industrial Vortex Generator – Circulation) CoolWater technologie is een totaaloplossing om koelwater volledig vrij van chemicaliën te beheersen en recyclen. Het product combineert alle technieken nodig om een koeltoren of verdampingscondensor op watergebied duurzaam te exploiteren.

Snelle regelprocessen

Schubert & Salzer Control Systems: motor-ventielaandrijving voor optimale nauwkeurigheid en snelheid. Alle nadelen van gemotoriseerde regelventielen worden hiermee overwonnen. Dit systeem maakt zeer snelle en precieze regelprocessen mogelijk voor neutrale tot zeer agressieve mediastromen.

Indirecte UHT-behandeling

TetraPak: Tetra Therm Aseptic Flex is een nieuwe versie van de Tetra Therm Aseptic Flex, de continue aseptische verwerkingsunit voor indirecte UHT-behandeling van zuivel en andere levensmiddelen. Hiermee worden kosten verder verlaagd, efficiency vergroot en de milieuimpact verminderd.

Innovators

Naast deze nominaties, zijn zeven inzendingen zijn bekroond tot Innovator. Deze voldoen in ruime mate aan de vereisten die gekoppeld zijn aan de Proces Innovatie Prijs en verdienen absoluut de aandacht:

De Milk-Inspector van J&M Analytik AG
Wei microfiltratie met SW organische membranen
Bosch CrisisMaster ondersteunt bij calamiteiten
Pentair introduceert Haffmans Automator
SpeedClean optimale hygiëne bij schroefreiniging
VPFlowScope in-line voor het bewaken van persluchtsystemen
INADCO Moisture Management Technology 

Meer informatie

Reageer op dit artikel