nieuws

Nestlé karamelliseert zijn Gecondenseerde Melk met suiker

Algemeen

Nestlé karamelliseert zijn Gecondenseerde Melk met suiker

Van de kleine brikjes uit onze kindertijd tot de tubes van onze tienerjaren: één op de drie Belgen zegt als kind Gecondenseerde Melk met suiker van Nestlé te hebben gegeten, aldus een enquête uitgevoerd door iVOX. Bij de Franstaligen ligt dit percentage meer dan drie keer hoger dan voor de Nederlandstaligen in België.

Deze lekkernij was één van de eerste producten van Nestlé en is in Europa al sinds 1878 op de markt. De authentieke smaak van Gecondenseerde Melk met suiker wordt van generatie op generatie doorgegeven en ondergaat vandaag een verjongingskuur dankzij een versie met karamel, die met haar unieke smaak en smeuïge textuur bij jong en oud in de smaak zal vallen. 

Verse melk

Het nieuwe van Nestlé is een bereiding op basis van verse melk en suiker waaruit men het water heeft laten verdampen. Vervolgens wordt het mengsel op een laag vuur gekookt totdat de melk indikt en karamelliseert. Het is ook bekend onder de naam Dulce de Leche of Melkconfituur.

Als broodsmeersel, vulling voor taarten of ingrediënt voor zoete recepten, op een pannenkoek, een ijsje of fruit: de Gecondenseerde Melk met Suiker Caramel is verrassend eenvoudig en veelzijdig.

Meer nostalgie in het zuiden van het land?

Volgens een enquête uitgevoerd door iVOX heeft meer dan de helft van alle Franstalige Belgen (52,7%) in zijn kindertijd Gecondenseerde Melk met Suiker van Nestlé gegeten, tijdens het befaamde ‘tienuurtje’ op de speelplaats. In Vlaanderen is dit slechts 15,3% van de ondervraagde personen.

De nieuwe gecondenseerde melk is verkrijgbaar vanaf december 2014 in blik (397 g), en dat uitsluitend in de supermarkten en hypermarkten van Carrefour. 

Foto's

Reageer op dit artikel