nieuws

Ideeën van BENEO voor suikervrije harde snoep

Algemeen

Ideeën van BENEO voor suikervrije harde snoep

BENEO grijpt ISM 2015 aan om zijn uitgebreide Sweets Collection voor te stellen, met onder meer de nieuwste concepten en stalen voor suikervrije en laagglycemische harde snoep. Deze moeten het publiek inspireren om nieuwe producten te ontwikkelen die voldoen aan de vraag van de consument naar zoetheid en verwennerij en die tegelijkertijd een gezonder voedingsprofiel kunnen voorleggen.

Europese consumenten zijn op zoek naar gezonder snoep met meer gewaagde smaakcombinaties en proberen daarbij ook hun suikerverbruik te beperken. De snoepindustrie staat dus voor de boeiende uitdaging om op zoek te gaan naar nieuw wegen om aan deze vraag te voldoen. 

Sweets Collection

BENEO gebruikt de “Sweets Collection” als een platform om innovatieve ideeën voor suikervrije en laagglycemische harde snoep voor te stellen en de ontwikkeling van nieuwe smaakcombinaties met nutritionele voordelen te stimuleren, in een poging om de markt voor harde snoep nieuw leven in te blazen en producenten te inspireren. De op ISM 2015 voorgestelde stalen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Technology Center van BENEO en het marketingteam van het bedrijf. 

Natuurlijke grondstoffen

De functionele ingrediënten van BENEO komen uit natuurlijke grondstoffen zoals de cichoreiwortel, suikerbiet, rijst en tarwe. BENEO is de ideale partner om de nutritionele waarde en de technologische kenmerken van een product te optimaliseren. Belangrijke nutritionele voordelen zijn “minder vet”, “minder suiker”, “minder calorieën”, “meer vezels”, “glutenvrij” en zuivelalternatieven alsook energiebeheer, en gezondere vertering, botten en tanden.

 

Reageer op dit artikel