nieuws

Insecta van Damhert Nutrition wint INN Award 2015

Algemeen

Insecta van Damhert Nutrition wint INN Award 2015

Insecta, het productgamma op basis van insecten, van Damhert Nutrition, won de eerste NNI Award 2015 voor het meest innovatieve product. De prijs wordt uitgereikt door een vakjury waarin aankopers zitten van Belgische retailbedrijven. De tweede en derde prijs gingen naar smoothy’s La Fermière – My Smoothie Yogurt en Ella’s Kitchen – The Red One.

2014 zal volgens de jury van de INN Awards geboekstaafd blijven als het jaar waarin de retail producten op basis van insecten begon te verkopen. En dat is een belangrijk feit, want deze beestjes zitten vol proteïnen en kunnen in de toekomst een alternatieve bron van voedselvoorziening gaan vormen voor de hele planeet.

Pionier

Het dynamische Belgische voedingsbedrijf Damhert was met Insecta niet alleen een pionier in Europa wat deze nieuwe voedselbron betreft, maar heeft bovendien gezorgd voor een uitstekend compromis, in staat om de aversie van de consument te overwinnen, oordeelde de jury. In deze smakelijke burgers zitten naast groenten ook buffalowormen. Je kunt het insect echter niet meer ontwaren in het afgewerkte product. Zo worden meteen alle vooroordelen over het basisproduct weggewerkt, zowel die van culturele aard als over de bereidingswijze ervan.

Tweede en derde prijs

De tweede prijs INN Award ging naar La Fermière – My Smoothie Yogurt, een kruising tussen een yoghurt en een smoothie. Het recept bevat in totaal 25% vers fruit, 75% roeryoghurt… en niets anders! De derde prijs ging naar Ella’s Kitchen – The Red One biologische babyvoeding, bereid met enkel geplette bioaardbeien, -frambozen, -appels en –bananen, en een beetje citroensap.

Alle winnaars op een rijtje

Reageer op dit artikel