nieuws

Platform ‘Evenwichtige Voeding’ voor de voedingsindustrie van start

Algemeen

Platform ‘Evenwichtige Voeding’ voor de voedingsindustrie van start

De voedingsindustrie heeft zich lange tijd ingezet om de nutritionele waarden van haar producten te verbeteren. Als wordt gekeken naar de algehele gezondheid van de consument, lijkt echter nog verbetering mogelijk. Hoe dit als bedrijf aan te pakken met gezonde voeding staat centraal tijdens de kick-off van het platform Evenwichtige Voeding van Flanders’ FOOD op 23 april a.s. in Affligem.

Op de kick-off van het nieuwe Flanders’s FOOD Platform ‘Evenwichtige Voeding’ wordt besproken welke informatie bedrijven momenteel missen als het gaat om ‘evenwichtige voeding’, en welke aspecten verder onderzocht moeten worden.

Inhoud programma

Gedurende de voormiddag zullen het begrip ‘evenwichtige voeding’ en de onzekerheden en evoluties daarin worden geschetst. Hoe heeft Flanders’ FOOD hier tot nu toe antwoord op proberen te geven? Nog belangrijker: wat moet er vanaf nu gaan gebeuren op het gebied van gezonde voeding? Welke uitdagingen zijn er? Zijn maatregelen vanuit de overheid benodigd? Hoe kan de voedingsindustrie het voedingsaanbod verder optimaliseren en wat wil de consument? 

Drie themagroepen

In de namiddag komen de drie themagroepen ‘Nutritionele Verbeteringen’, ‘Grondstoffen Plus’ en ‘Personalised Foods’ aan bod. Het doel is te bepalen hoe de voedingsindustrie verder moet met deze onderwerpen, en welke stappen hiervoor nodig zijn. 

Deelname aan het evenement is gratis.

Klik hier voor meer informatie.

Reageer op dit artikel