nieuws

“Brouwerij Den Druppel brouwt het Beste Hobbybier der Lage Landen”

Algemeen

“Brouwerij Den Druppel brouwt het Beste Hobbybier der Lage Landen”

Een professionele jury verkoos het bier van Brouwerij Den Druppel na een uitgebreide blinde proeftest tot Beste Hobbybier der Lage Landen; De Goedheilige Mannen werd bekroond met de titel Beste Studentenbier. De winnaars gaan naar huis met de hoofdprijs: 500 liter van hun eigen bierrecept. Bovendien zullen deze twee nieuwe brouwsels drie maanden lang exclusief door Delhaize verdeeld worden.

De afgelopen maanden stonden voor 152 teams uit België en Nederland in het teken van Bier! Begin dit jaar werd het startschot gegeven, sindsdien zijn de deelnemers uit België en Nederland bezig met deze competitie, georganiseerd door Brouwland: brouwen, gisten, bottelen, een originele naam bedenken en een subliem etiket ontwerpen. 

Tien finalisten

Op 23 mei verzamelden de tien finalisten tijdens de opendeurdagen van Brouwland in Beverlo. In de categorie ‘Beste Hobbybier der Lage Landen’ traden aan: Brouwerij Den Druppel, Triton, Krisis brouwers, Legia, Tomax Brewery en in de categorie ‘Beste Studentenbier der Lage Landen’: Brewgineers, The Wild Brewers, De Goedheilige Mannen, Bob De Brouwer en het Collège Saint François d’Assise. 

Deskundige jury

Een deskundige jury, bestaande uit Sofie Vanrafelghem, Dirk De Kelver, Luc De Raedemaeker, Fiona De Lange, Dominik Maldoner, Yannick De Cocquéau, Jan Rumes en Hilaire Spreuwers, koos na een blinde smaaktest de bieren die aan alle strenge selectienormen voldeed inzake smaak, textuur, schuimkraag, enzovoort.

 

De Resultaten: 

Categorie Beste Hobbybier:

               1. Brouwerij Den Druppel

               2. Krisis brouwers

               3. Legia

               4. Tomax Brewery

               5. Triton

 

Categorie Beste Studentenbier:

               1. De Goedheilige Mannen

               2. Collège Saint François d’Assise

               3. Bob De Brouwer

               4. The Wild Brewers

               5. Brewgineers

 

Te verkrijgen bij Delhaize

Binnenkort verdeelt Delhaize drie maanden lang exclusief het bier van “Brouwerij Den Druppel” en “De Goedheilige Mannen” in hun winkels. Laat de kroonkurken maar ploppen! 

Brouwland

De firma Brouwland in Beverlo bestaat al meer dan veertig jaar en heeft een sterke reputatie opgebouwd als de meest gespecialiseerde leverancier in Europa van ingrediënten en uitrusting voor het zelf maken van bier, wijn en likeur. Je kunt er terecht voor het kleinste waterslot tot de grootste brouwketel, zowel voor hoogwaardige basisstoffen als de bekende Beierse Weyermann (bio)mouten tot de populaire Belgische Brewferm kits voor hobbybrouwers. 

Reageer op dit artikel