nieuws

Vijf nieuwe Vlaamse streekproducten erkend

Algemeen

Vijf nieuwe Vlaamse streekproducten erkend

De lijst met Vlaamse erkende streekproducten is opnieuw vijf producten rijker. De volgende erkenningsronde vindt plaats in september 2015.

Drie keer per jaar onderzoekt de Boordelingscommissie Streekproducten van VLAM de erkenningsaanvragen voor Vlaamse streekproducten. In de rijke rayon van traditionele Vlaamse vleeswaren duiken in mei opnieuw bekende producten op:  Gerookt paardenvlees op z’n Vlaams van slagerij Rijmenants uit Brasschaat, Molse kipkap met mosterd van V.O.F. Janssens in Mol, Kempens spek van slagerij Vandecruys in Geel, hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen van De Schapenmelkerij uit Brakel en Oudenaards bruin bier van brouwerijen Roman, Cnudde en Smisje mogen voortaan het Vlaams erkenningslabel dragen. 

Aanvraag erkenning

Het Steunpunt organiseert de erkenningen op Vlaams niveau en ondersteunt de aanvragen voor een Europese erkenning. Het is zowel een aanspreekpunt als een informatiecentrum. Zowel producenten, consumenten, pers, overheden als scholen kunnen beroep doen op de opgebouwde knowhow en het uitgebreide netwerk. Vlaamse streekproducten staan voor diversificatie, innovatie, verbreding, duurzaamheid en biodiversiviteit. Het Steunpunt ondersteunt dan ook graag initiatieven die hierop inspelen.

Reageer op dit artikel