nieuws

Heineken investeert in Myanmar

Algemeen

Heineken investeert in Myanmar

Heineken heeft recent een brouwerij geopend in Myanmar. De productiecapaciteit bedraagt 330.000 hectoliter per jaar. De brouwerij is gebouwd door APB Alliance Brewery Company.

De Nederlandse bierbrouwerij investeerde  54 miljoen euro in de nieuwe brouwerij, die lokaal werk biedt aan 200 mensen. Het bedrijf koos voor Myanmar omdat hier, met 53 miljoen inwoners, de grootste populatie in Zuidoost-Azië woont, de middenklasse snel groeit en de verstedelijking stijgt. 

Joint venture

De brouwerij is gebouwd door APB Alliance Brewery Company Limited, een joint venture met Heineken Asia Pacific, waarin Heineken voor 57% participeert. De nieuwe brouwerij is gevestigd nabij de hoofdstad Yangon. Het merk Heineken zal voor de premium markt van de band rollen. Het nieuwe lokale merk Regal Seven, is bestemd voor de lokale markt.

Reageer op dit artikel