nieuws

Food-Ingredients.com verbindt afnemers en leveranciers

Algemeen

Food-Ingredients.com verbindt afnemers en leveranciers

Food-Ingredients.com lanceert een vernieuwd en onafhankelijk platform voor leveranciers en afnemers van ingrediënten. Elke leverancier mag daar zijn producten tonen en marktpartijen kunnen elkaar makkelijk vinden.

De website Food-Ingredients.com vult een duidelijke behoefte in de voedingsingrediënten-markt. Het vinden van de juiste leveranciers is niet altijd makkelijk, weten Erik van Velsen en Ernst Visscher, beiden partner bij Food-Ingredients.com. “Veelal kom je uit bij grote leveranciers, terwijl er vaak ook kleinere partijen zijn die een gelijkwaardig product kunnen leveren tegen gunstigere condities en in kleinere of flexibelere hoeveelheden.” Food-Ingredients.com stelt afnemers in staat de juiste leveranciers te vinden en te benaderen die zoveel mogelijk aan hun product- en leveranciersvereisten voldoen. “Het is een platform voor en door afnemers en leveranciers van voedingsingrediënten en wij zien ook duidelijk belangstelling vanuit de markt”.

Zoekmachine of online beursplatform?

Food-Ingredients.com is een platform dat bedrijven bij elkaar brengt, die om uiteenlopende, praktische en financiële redenen, er niet meteen voor kiezen om internationale of lokale ingrediëntenbeurzen fysiek te bezoeken of er als exposant aanwezig te zijn.

“Natuurlijk sluit het een het ander niet uit”, benadrukken Erik van Velsen en Ernst Visscher. “Een beurs is en blijft een goede plaats om elkaar op professionele wijze persoonlijk te ontmoeten.” Middels het gebruik van de zoekfunctionaliteit en het instellen van de juiste criteria op zowel product- als leveranciersniveau zijn afnemers wel in staat om leveranciers te vinden die zoveel mogelijk aan hun initiële vereisten voldoen.

Toegevoegde waarden

Het internetplatform heeft belangrijke toegevoegde waarden. Afnemers en leveranciers kunnen allereerst kosteloos een account creëren. Afnemers zoeken in alle eenvoud naar ingrediënten en toeleveranciers die aan hun product- en bedrijfsspecificaties voldoen. “Zij vinden leveranciers door het gericht zoeken volgens specificaties, die door de leveranciers zijn toegevoegd”, verduidelijkt Arie van Gorp, verantwoordelijk voor de website en partner van Food-Ingredients.com.

Geavanceerde filtermogelijkheden

De zoekmachine voor ingrediënten biedt hiervoor geavanceerde filtermogelijkheden zoals zoeken op basis van galenische vorm, locatie van leverancier, minimale ordervolumes, productkwaliteit certificeringen, etc. Vervolgens kunnen afnemers de persoonlijke pagina van de leverancier bekijken, productspecificaties inzien en van daaruit naar hun website navigeren of het internal messaging systeem FiMail (Food-Ingredients Mail) gebruiken om het betreffende bedrijf rechtstreeks te benaderen.

“We zullen de komende jaren verder blijven investeren in nieuwe ontwikkelingen om zo de gebruikservaring op de website en kwaliteit van informatie voor zowel koper als leverancier nóg beter te maken”, onderstrepen Erik van Velsen, Ernst Visscher en Arie van Gorp.

Reageer op dit artikel