nieuws

Lithos Ingredients en gewrichtsexpert Bioibérica breiden samenwerking uit

Algemeen

Lithos Ingredients en gewrichtsexpert Bioibérica breiden samenwerking uit

Lithos Ingredients en Bioibérica hebben hun samenwerking voor de distributie van Bioibérica’s “joint health” ingrediënten in de Benelux uitgebreid. Evenals in andere landen is er in de Benelux een groeiende interesse voor nieuwe, veilige, onderzochte en bewezen voedingsingrediënten bij gewrichtsproblemen.

Mensen worden actiever, beweging wordt steeds meer ingebouwd in de dagelijkse routine en ook het aantal mensen dat matig/intensief sport neemt toe. In Europa sport tegenwoordig meer dan 40% van de 45-65 jarigen regelmatig matig tot intensief. Tegelijkertijd heeft ruim 40% van deze leeftijdsgroep last van gewrichtsproblemen en is de helft daarvan niet tevreden over de behandeling ervan. De behoefte aan nieuwe, bewezen en verbeterde gewrichtssupplementen is daarmee evident.

Start samenwerking

De samenwerking tussen Lithos Ingredients en Bioibérica is eerder gestart met Mobilee, een gepatenteerd natuurlijk ingrediënt dat bestaat uit natrium hyaluronaat, gehydroliseerde eiwitten (vooral collageen) en polysachariden. Het ingrediënt smeert de gewrichten, vermindert de vrijgave van prostaglandine en vermindert het vrijkomen van synoviaal vocht, waardoor gewrichtsongemakken afnemen en de spierkracht toeneemt. Mobilee heeft een lage dosering (40-80 mg per dag) en is neutraal in smaak en geur.

Uitbreiding samenwerking

De samenwerking met Bioibérica wordt nu verder uitgebreid door introductie van Bioibérica’s native collageen B-2Cool. Met B-2ool, native collageen type II heeft Lithos Ingredients een nieuw ingrediënt in huis dat aansluit bij de toegenomen actieve levensstijl. Mobilee en B-2Cool sluiten naadloos aan op de behoefte aan ingrediënten om bestaande formuleringen te verbeteren en vormen een tweede generatie voor innovatieve en verbeterde gewrichtssupplementen.

 
Reageer op dit artikel