nieuws

Studenten Vives lanceren allergie-app

Algemeen

Zes studenten van de Hogeschool Vives stelden gisteravond hun in ontwikkeling zijnde allergie-app MyFood voor in het Vlaamse Huis van de Voeding in Roeselare. Het scannen van de barcode van de verpakking volstaat om te weten of een product allergenen bevat. IT-bedrijf Delaware is bij het veelbelovende project betrokken.

Hogeschool Vives in Roeselare organiseert dit academiejaar voor het eerst een zogenaamde honours degree, die excellente studenten in hun laatste 60 studiepunten uitdaagt om een extra challenge van 5 studiepunten aan te gaan. Zes studenten van verschillende studierichtingen gingen de uitdaging aan. Ze werken dit academiejaar rond het thema voeding en de uitdagingen daarrond die de toekomst brengt. De hogeschool werkt hierin nauw samen met de provincie West-Vlaanderen, VOKA en Vlajo en Delaware Consulting.

MyFood-app

Het zestal werd geconfronteerd met een maatschappelijk relevant vraagstuk dat enkel door een multidisciplinair team van studenten met veel gevoel voor ondernemerszin en out-of-the-box-denken kan worden opgelost. De keuze viel op allergenen en de ontwikkeling van een app waarmee mensen met een voedselallergie of intolerantie snel weten of een bepaald product geschikt en veilig is voor hen of niet. De MyFood app wordt ontwikkeld samen met het IT-bedrijf Delaware. De release vindt later dit jaar plaats.

Start-up

Na het afronden van het schoolproject hopen de studenten als start-up met de app eerst België te veroveren en vervolgens andere landen zoals Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Voorlopig ligt de focus vooral op allergieën maar de doelgroep wordt zeker nog uitgebreid. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld mensen die minder suiker of vetten willen eten, of halal en koosjer voedsel.

Hoe werkt het?

Via het scannen van de barcode van een product krijgt de gebruiker een snelle respons: het product is geschikt of je krijgt een waarschuwing indien dit niet zo is. De gebruiker moet bij het registeren voor de app aangeven voor welke ingredienten hij of zij allergisch is.

Foto's

Reageer op dit artikel