nieuws

Gouden Tavola’s bekronen innovaties in delicatessen

Algemeen

Gouden Tavola’s bekronen innovaties in delicatessen

De wedstrijd Gouden Tavola 2016 bekroont ook dit jaar weer de beste Belgische innovaties in voeding en bepaalt mee wat morgen op het bord of in het glas van de consument komt. Winnaars voor dit jaar zijn Sopraco, Bleuzé-Interfood en R&D Food Revolution, dat twee keer goud haalde.

Proeven en kennismaken met de bedrijven kan op Tavola delicatessenbeurs, 13-15 maart in Kortrijk Xpo.

Kalfspek met gezondere vetten

Winnaar in de categorie Retail is Sopraco. In het kader van een bewuster voedingspatroon van consumenten lanceerde het bedrijf het merk Paul’s Meat gezouten en gerookt kalfsspek met gezondere en minder vetten, een lager zoutgehalte. De traditionele smaak van spek is behouden.

Het kalfsvlees komt van kalveren die allemaal in eigen beheer gemest worden in de Belgische Kempen, de diervoeders komen uit de eigen fabriek en het slachten en verdere vleesverwerking gebeurd in eigen beheer. Na een rijpingsperiode wordt het spek gevormd en gerookt op beukenhout.

Fruit azijnsiroop

Bleuzé-Interfood is de winnaar van de Gouden Tavola in de categorie Delicatessen. Shrubs by Ediks is een fruit azijnsiroop op basis van 100 % natuurlijke grondstoffen zonder de toevoeging van geur, kleur en smaakstoffen. De suikers zijn afkomstig uit de natuurlijke vrucht. De azijnsiroop kan als basis dienen voor een frisse drank, als natuurlijke smaakmaker worden toegepast in dranken en cocktails of als onderdeel van een dessert of culinair gerecht.

R&D Food Revolution

R&D Food Revolution haalde goud in de Foodservice categorie met een breed gamma Cocktail Foams (foto) op basis van de nieuwste smaakcombinaties: limoen, koriander, yuzu, komkommer, maar ook op basis van bekende dranksoorten zoals Rum, Gin, Sangria, Wodka, Cointreau, Tequila en Pina Colada. De schuim kan koud gespoten worden op een cocktail, maar voor een spectaculair, warm-koud mondgevoel is het nog maar voor een spectaculair, warm-koud mondgevoel is het nog spannender om het schuim lauwwarm te serveren.

Pickels in alle kleuren en smaken

In de categorie Traiteur slaagde R&D Food Revolution de hoofdprijs binnen te halen met een nieuwe Pickles crème alle kleuren en smaken te verkrijgen. Chef-kok Albert Adrià kwam tot verbluffend lekkere en originele producten. Hij heeft de typische wereldsmaken en kruiden van zijn diverse restaurants in onze originele Belgische recepten verwerkt, vandaar dat we de verschillende smaken ook noemen naar de namen van Albert’s restaurants: Pickles “Pakta”, Pickles “Tickets”, Pickles ”Bodega 1900”, Pickles “Niño Viejo” en Pickles” Hoja Santa”. De picklescrème kan op diverse manieren gebruikt of verwerkt worden. Rechtstreeks uit de pot als dipsaus, als crème op Tasty Bites of in combinatie met krokant gebakken groentevellen Ook zijn de pickles zeer geschikt om uw gerechten te verrijken met smaakbommetjes of om mayonaise op smaak te brengen.

Reageer op dit artikel