nieuws

Madam Bakster Gentse Student-Ondernemer 2016

Algemeen

Madam Bakster Gentse Student-Ondernemer 2016

UGent studente Laura Verhulst is met haar onderneming Madam Bakster verkozen tot Gentse Student-Ondernemer 2016. Ze ontwikkelde desserts waar je zonder schuldgevoel van kunt smullen. De finale vond plaats op 25 april, tijdens het slotevent van Student Ghentrepreneur in de Vooruit in Gent.

Voor het derde jaar op rij wint een UGent-student de prijs. Laura Verhulst, studente Taal- en Letterkunde, ontwikkelde en maakte desserts waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. Ze zijn vrij van geraffineerde suikers, dierlijke producten en artificiële smaak- en bewaarmiddelen. Verhulst wil aantonen dat je kan genieten van eten en toch een gezonde levensstijl kan nastreven.

Passie

Haar persoonlijk verhaal en haar passie voor ondernemerschap hebben de jury en het grote publiek overtuigd om op haar te stemmen. Naast haar titel ontvangt ze ook een geldprijs van 500 euro.

Voor het derde jaar op rij is de Gentse student-ondernemer van het jaar een student van de Universiteit Gent. Vorig jaar werd Maxim Sergeant (bakkersonline.be) als winnaar uitgeroepen; twee jaar geleden sleepte Sarah Parent met de ZIKINI de onderscheiding in de wacht.

Student Ghentrepreneur

De verkiezing wordt georganiseerd door de Stad Gent, alle hogeronderwijsinstellingen in Gent en Student Ghentrepreneur. Student Ghentrepreneur is een unieke samenwerking tussen ACCIO (Arteveldehogeschool), Durf ondernemen (UGent), Centrum voor Ondernemen (HoGent), iMinds, UNIZO en Stad Gent. Samen werken zij aan de uitbouw van een Gents ecosysteem waarbinnen studenten over de grenzen van de onderwijsinstellingen heen en in alle vertrouwen hun dromen kunnen waarmaken.

Ondernemerschap

Gent stimuleert ondernemerschap, aldus schepen van Haven, Economie en Ondernemen Mathias De Clercq: “Gent heeft als grootse onderwijsstad in Vlaanderen met 72.000 studenten een enorm potentieel aan ondernemers. In het kader van haar stimulerend ondernemersbeleid wil de stad ook studenten aanwakkeren om te ondernemen. Zij zijn immers de ondernemers en werkgevers van morgen.”

Reageer op dit artikel