nieuws

Gezonde spijsvertering van groot belang

Algemeen

Gezonde spijsvertering van groot belang

Voor consumenten is een gezonde spijsvertering van groot belang voor hun gezondheid. Het ontbijt is zonder twijfel hét moment van de dag om producten te nuttigen voor een goede spijsvertering.

Dit blijkt uit nieuw kwantitatief online onderzoek in opdracht van Beneo, waaraan meer dan 1.000 consumenten uit Groot Brittannië en Spanje deelnamen De resultaten tonen dat het overgrote deel van de respondenten, 6 op 10 Britten en 8 op 10 Spanjaarden, een gezonde spijsvertering als extreem belangrijk beschouwen.

Gezonde spijsvertering en gewichtsverlies

Ongeveer de helft van de consumenten (Groot Brittannië 45% en Spanje 59%) kiezen producten die een gezonde spijsvertering ondersteunen om gewicht te verliezen. Volgens Beneo laten deze resultaten daarmee zien dat een gezonde spijsvertering aansluit bij huidige trends in de levensmiddelenindustrie. 

Ontbijt het belangrijkste eetmoment

Meer dan de helft van de deelnemers (Groot Brittannië 58% en Spanje 65%) geeft aan dat het ontbijt dé gelegenheid is om voedingsmiddelen en dranken te kiezen die een gezonde spijsvertering bevorderen, zoals ontbijtgranen, yoghurt, vruchtensap, granenrepen en brood.

 
Reageer op dit artikel