nieuws

TAPAS-consortium ontwikkelt eiwitrijke voeding

Algemeen

TAPAS-consortium ontwikkelt eiwitrijke voeding

FrieslandCampina, Ruitenberg Ingredients en SONAC stappen samen met NIZO food research in het nieuwe TAPAS consortium dat gericht is op de ontwikkeling van eiwitrijke voedingsmiddelen. De leden van het consortium spelen in op de wereldwijd toenemende vraag naar voedingsmiddelen rijk aan eiwitten.

Eiwit is volgens de leden van het consortium een van de belangrijkste onderdelen van een gebalanceerd en gezond voedingspatroon. Vooral voor oudere en zieke consumenten en atleten zoeken naar voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten. Het meest effectief daarbij is het combineren van dierlijke en plantaardige eiwitten.

Innovatieve oplossingen

Het is de bedoeling dat het consortium hiertoe innovatieve oplossingen bedenkt. Het TAPAS-consortium wordt financieel ondersteund door het Operationeel Programma Oost-Nederland.

Combinatie

De vier bedrijven in het consortium brengen vanuit hun eigen expertise kennis in over eiwitten en de chemie ervan in producten en processen. Friesland Campina brengt kennis op het gebied van zuivel in, Ruitenberg heeft kennis over plantaardige eiwitten voor de vegetarische markt, SONAC zit op functionele eiwitten vanuit de vleesindustrie. De partners denken dat hun samenwerking leidt tot nieuwe producten die sneller op de markt kunnen komen.

Reageer op dit artikel