nieuws

Uitgebreid seminarprogramma Intrafood

Algemeen

Uitgebreid seminarprogramma Intrafood

Tijdens Intrafood, op 21 en 22 september in Kortrijk Xpo, is er een uitgebreid seminarprogramma met sprekers uit de academische en industriële wereld. Een wetenschappelijk comité stelde dit samen onder leiding van professor Koen Dewettinck, UGent. Voor elk wat wils.

Niet minder dan elf lezingen tijdens het seminarprogramma tijdens Intrafood geven een mooi overzicht van de ontwikkelingen, trends en uitdagingen voor de voedingsindustrie vandaag de dag. 

21 september

De samenstelling van voeding en de effecteten op de vertering, Tom Van de Wiele, Associate Professor, Center for Microbial Ecology and Technology, Faculty of Bioscience Engineering, Universiteit Gent

Minder suiker en toch natuurlijk: mogelijkheden voor nu en de toekomst, Charlotte Boone, Knowledge Manager, Flanders’ Food

Productkwaliteit@Delhaize: Innovatie & Herformulatie, Gert Van Loock, Quality & Food Safety Manager Processed Food & Beverages, Delhaize Belgium

Graanvezels voor gezondere graanproducten: opportuniteiten, uitdagingen en oplossingen, Prof. Gewoon Hoogleraar, Christophe Courtin – Laboratorium voor levensmiddelenchemie en -biochemie, KU Leuven *)

Bioactieve stoffen uit onderbenutte planten als tool voor de ontwikkeling van gezonde voeding, Prof. Yvan Larondelle, Faculty of Bioscience Engineering & Institute of Life Sciences, Université Catholique de Louvain

Chocolade: een gezonde illusie?, Ir. Claudia Delbaere, Project Manager, Cacaolab *)

 

22 september

Nieuwe technologie voor de creatie van vleesvervangers, Prof. Dr. Atze Jan van der Goot, Wageningen University, Nederland

Personalized nutrition: ontwikkeling van voeding op maat, Dr. Ir. Jeroen A Wouters, Innovatie-manager Sport en Voeding, Olympic Training Centre Papendal, Nederland

Een tweezijdige benadering van palmolievervangers, Ir. Davy Van de Walle, Wetenschappelijk Medewerker, Laboratorium voor Levensmiddelentechnologie en -proceskunde, Universiteit Gent

Invloed van de context op de voedingsproductbeleving, Joachim Schouteten, UGent

Suikerverlaging op natuurlijke wijze in bakkerijproducten en vullingen met oplosbare vezels uit de chicorei wortel, Annick Van Den Heuvel, Technical Support Manager Benelux & France, Beneo Südzucker Group

*) Lees ook VMT Food 3.  

Reageer op dit artikel