nieuws

Dolce consortium ontwikkelt nieuwe natuurlijke zoetstoffen

Algemeen

Dolce consortium ontwikkelt nieuwe natuurlijke zoetstoffen

In samenwerking met het Duitse biotechbedrijf Brain en het dochterbedrijf AnalytiCon ontwikkelt het Franse bedrijf Roquette binnen het Dolce consortium een nieuwe generatie natuurlijke zoetstoffen voor dranken en voeding.

“Er is een grote vraag naar natuurlijke zoetstoffen voor voedingsmiddelen”, verklaart Thierry Marcel, executive vicepresident R&D bij Roquette de samenwerking tussen de verschillende partijen. “We zijn ervan overtuigd dat het Dolce consortium aan deze behoefte zal voldoen.”

Dolce consortium

Brain is een Duits biotechbedrijf en AnalytiCon heeft een database aan natuurlijke ingrediënten met een focus op eetbare plantaardige materialen. Roquette zal de natuurlijke zoetstoffen in de laatste fase van het onderzoek verder ontwikkelen. Ook neemt het Franse bedrijf de productie en distributie voor verschillende markten en applicaties op zich.

Reageer op dit artikel