nieuws

Appetit: een volwaardige drinkmaaltijd van Colruyt

Algemeen

Appetit: een volwaardige drinkmaaltijd van Colruyt

Colruyt lanceerde vandaag – onder haar huismerk Boni Selection – Appetit, een volwaardige gebruikersvriendelijke drinkmaaltijd op basis van haver en fruit in twee smaken mango-passievrucht en framboos-bosbes. Voor mensen met een drukke levensstijl moet Apetit een voedzaam alternatief zijn voor ongezonde tussendoortjes.

Dankzij de unieke combinatie van haver en fruit is Appetit voedzaam en stilt het snel de honger. Het geeft de nodige energie om een brug te slaan naar de volgende maaltijd en wil mensen met een drukke levensstijl een voedzamer alternatief bieden dan fast food of ongezonde tussendoortjes. “Belangrijk om te benadrukken dat het niet de zoveelste smoothie, proteïneshake of dieetdrank is”, zegt projectmanager Julie D’Haenens. “Appetit is een volwaardige en voedzame drinkmaaltijd, die je een verzadigd gevoel geeft.”

Gebruiksgemak

Bij de ontwikkeling binnen het onderzoek, ontwikkeling en innovatie -departement van Colruyt Group werd ook aan gebruiksgemak gedacht: Appetit is ready-to-drink (geen toevoeging van water of poeder) en het zit in een handig hersluitbaar flesje dat makkelijk mee te nemen is. Appetit is beschikbaar in twee smaken: framboos-bosbes en mango-passievrucht en zijn vanaf 18 januari terug te vinden zijn in de versafdeling van Colruyt, OKay en Spar en online via Collect&Go. De verkoopprijs is 2,49 euro.

Gat in de markt

Appetit vult niet alleen het gat in de maag, maar ook in de markt. Colruyt Group deed uitgebreid marktonderzoek en bevroeg verschillende testgroepen over hun levensstijl. “Uit de resultaten bleek dat vandaag heel wat actieve volwassenen geen tijd vinden om deftig te eten. Daardoor slaan ze vaak een maaltijd over of grijpen ze naar fastfood”, zegt brand manager Sofie Priëls van Colruyt Group. “Er was echt vraag naar een oplossing die de honger op een snelle, gezonde manier stilt. Daarom ontwikkelde ons Food Innovatie-team dit product, dat ideaal is voor wie het druk heeft. En dat aan de aanvaardbare prijs van 2,49 euro.”

Reageer op dit artikel