nieuws

Belgian Chocolate Hero Week

Algemeen

Belgian Chocolate Hero Week

Callebaut verenigt Belgische Chocolatiers en chocoladeliefhebbers. Van 20 april tot 27 april is de allereerste ‘Belgian Chocolate Hero Week’ waarbij chocoladeliefhebbers samen met Gault & Millau op zoek kunnen gaan naar de beste praline van alle inzendingen.

Tijdens ‘Belgian Chocolate Hero Week’ kan iedereen de deelnemende chocolatiers bezoeken, proeven van hun ‘Belgische Praline van Morgen’ en stemmen op hun favoriete creaties. Die publieksstemmen worden vervolgens opgeteld bij die van de Gault & Millau-jury.

Tomorrowland

De chocolatiers met de meeste stemmen stellen hun winnende pralines voor aan de foodiefestivalgangers op Tomorrowland (foto). De praline zal namelijk de Belgische trots hooghouden op de ‘Tastes of the World by Tomorrowland’ tijdens het gelijknamige festival in Boom. De winnaars worden bekend gemaakt op 2 mei door Gault&Millau in de Callebaut Chocolate Academy in Wieze.

Salon du Chocolat Brussels

Van 10 tot 12 februari vond in Tour & Taxis de vierde editie van het Salon du Chocolat Brussels plaats. Callebaut greep deze driedaagse aan om het ambacht van de artisanale Belgische Chocolatiers in de kijker te zetten. Callebaut verenigt alle Belgische chocolatiers onder de unieke vlag van ‘Belgian Chocolate Heroes’… en rond een uniek thema: het bedenken van de Belgische Praline van Morgen. Deelnemende chocolatiers hebben tot 31 maart tijd om hun creatie te bedenken en op te laden op het Chocolate Heroes platform.

Prachtige creaties

“Voor ons is het altijd fantastisch om te ontdekken wat de chocolate heroes met onze chocolade creëren”, zegt Frederic Janssens, Gourmet Global Brand Manager van Callebaut. “We vergelijken het wel eens met de relatie tussen een textielontwerper en een couturier. Wij leveren de juiste stof aan, zodat de chocolatiers er vervolgens prachtige creaties mee kunnen maken.”

 
Reageer op dit artikel