nieuws

Chalo Chai wint SCA Award

Algemeen

Chalo Chai wint SCA Award

De Chalo Chai van de Belgische startup Chalo is nu al een ‘award winning’ thee. De Chai productlijn werd door World of Coffee, dé koffiebeurs van Europa, bekroond met de SCA Award for The Best New Specialty Beverage.

“Dat we met dit verrassende en nieuwe concept gewonnen hebben in de categorie Best New Product is een enorme kroon op ons werk”, zegt mede-oprichtster Gita van den Boer over de Award van de Specialty Coffee Association (SCA). “Chalo’s Chai is het veelzijdige, funky alternatief voor koffie. Minder cafeïne, een stuk meer kruidigheid.”

Traditioneel recept

De thee’s zijn gemaakt naar traditioneel Indiaans recept, het geboorteland van Van den Boer: sterke zwarte thee uit Assam, India, en de juiste mix van Indiase specerijen die voor die kenmerkende, spicy afdronk zorgen. Chalo gebruikt hiervoor uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Missie

Chalo’s missie is om mensen te motiveren om gezonder te eten en drinken en om hen kennis te laten maken met ingrediënten uit andere culturen. Niet omdat dat moet, maar omdat het te gek is om nieuwe smaken te proeven. Chai is het begin van die missie.

Reageer op dit artikel