nieuws

Masteropleiding UGent Duurzaam grondstoffenbeheer krijgt EIT kwaliteitslabel

Algemeen

Masteropleiding UGent Duurzaam grondstoffenbeheer krijgt EIT kwaliteitslabel

De nieuwe internationale masteropleiding International Master of Science in Sustainable and Innovative Natural Resource Management (SINReM) heeft als eerste opleiding binnen UGent het EIT label gekregen. De opleiding wordt gecoördineerd vanuit het International Training Center van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen.

De opleiding wordt ingericht onder de auspiciën van de Knowledge and Innovation Community (KIC) ‘EIT Raw Materials’. Het European Institute of Innovation & Technology (EIT) legt hiermee de link tussen onderzoek, innovatie en onderwijs in de grondstoffensector.

EIT label

Het EIT label is een Europees kwaliteitscertificaat dat enkel toegekend wordt aan excellente onderwijsprogramma’s die zich richten op innovatie en ontwikkelen van ondernemersvaardigheden, creativiteit en leiderschap. Programma’s met een EIT label zijn steeds gebaseerd op een verregaande integratie van de componenten van de kennisdriehoek onderzoek, onderwijs en innovatie.

SINReM-opleiding

De SINReM opleiding wordt gecoördineerd vanuit het International Training Center van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen (Prof. Gijs Du Laing) en loopt in samenwerking met de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur (UGent), de Universiteit van Uppsala (Zweden), TU Bergakademie Freiberg (Duitsland) en tal van internationale academische en niet-academische partners.

Verschillende disciplines

Ze brengt studenten met vooropleidingen in verschillende disciplines (o.a. chemie, geologie en ingenieurswetenschappen) samen met als doel om samen te zoeken naar duurzame en innovatieve oplossingen voor toekomstige grondstoffenschaarste, tevens strevend naar een circulaire economie. De studenten verblijven tijdens hun opleiding in minstens 3 verschillende landen (België, Zweden en Duitsland).

Erasmus+

Het SINReM programma verwierf recent ook steun vanuit het Erasmus Mundus (Erasmus+) programma van de Europese Commissie. Hierdoor kan SINReM vanaf volgend academiejaar beurzen toekennen aan internationale studenten en lesgevers.

 
Reageer op dit artikel