nieuws

Nieuwe spectrofotometer kan hoge en lage concentraties aan

Algemeen

Nieuwe spectrofotometer kan hoge en lage concentraties aan

PerkinElmer introduceert de Avio 500 ICP-OES. Deze spectrofotometer kan hoge en lage concentraties van anorganische stoffen zoals calcium en natrium meten met een hoge doorvoersnelheid van monsters.

Volgens de producent van analyse-apparatuur  neemt voor onder andere de voedingsmiddelenindustrie vanwege strengere regels de complexiteit van analyses toe. Er is behoefte aan een hogere doorvoersnelheid voor monsters. Daarnaast willen gebruikers ook meer soorten analyses kunnen uitvoeren op 1 machine.

 

Hoge doorvoersnelheid

Volgens PerkinElmer combineert de Avio 500 gelijktijdige data-acquisitie bij een hoge doorvoersnelheid, een lage argonconsumptie en een uitgebreide lineaire range om de tijd voor monsterbehandeling te verlagen.

 

De Avio 500 is een ICP-OES-systeem: inductively coupled plasma optical emission spectrofotometer. De spectrofotometer is ontworpen voor gebruikers die hoge en lage concentraties moeten meten van een brede reeks aan stoffen. 

Reageer op dit artikel