nieuws

Vion Pork komt met ‘Robusto’-ham voor Italiaanse markt

Algemeen

Vion Pork komt met ‘Robusto’-ham voor Italiaanse markt

Vion Pork, onderdeel van Vion Food Group, introduceert op de Anuga een premium geselecteerde ham voor de Italiaanse markt.

Vion levert al jaren aan Italiaanse gedroogde ham-procudenten. Nu voegt het bedrijf daar een premium kwaliteit aan toe. De hammen, afkomstig uit het ketenconcept Good Farming Balance, zijn ontwikkeld voor de topproducenten van gedroogde hammen. Ze worden verkocht onder de naam Robusto.

Vion introduceert het nieuwe Robusto-concept tijdens de internationale voedingsbeurs Anuga in Keulen.

Topsegment ham

Frans Stortelder, coo van Vion Pork vertelt over het nieuwe concept: “Vion Pork betreedt met deze stap de Champions League van de Italiaanse hamproductie.” De Robusto hammen onderscheiden zich door hun gewicht, kleur, vetbedekking, intramusculair vet, vorm en consistentie.

Modules

De hammen komen uit modules, waarbij de varkens zwaarder worden afgeleverd, wat de hoogste kwaliteit mogelijk maakt. Na een scherpe interne selectie levert Vion Pork de hammen vervolgens aan de Italiaanse afnemers.

Reageer op dit artikel