nieuws

Uitreiking FIE & Ni Innovation Awards in Frankfurt

Algemeen

Uitreiking FIE & Ni Innovation Awards in Frankfurt

Een van de hoogtepunten tijdens de internationale ingrediëntenvakbeurs FI Europe & Ni, 28-30 november, is de aankondiging van de winnaars van de Innovation Awards op 28 november. De competitie beloont niet alleen de meest innovatieve producten en concepten, het fungeert ook als een betrouwbare trendbarometer.

Een van twee genomineerde bedrijven voor de Sustainability Champion Award is IOI Loders Croklaan met haar strategie voor een duurzame en transparante toeleveringsketen voor palmolie. Kandidaat is ook het Food Solutions Team, dat een innovatieve technologie gebruikt om hoogwaardige vezels uit een plantwaardige grondstof te produceren.

Organic Champion Award

Kandidaten voor de Organic Champion Award die tijdens FI Europe & Ni 2017 worden uitgereikt, zijn Best Cooking Pulses Inc. met een duurzame en biologische vezel geproduceerd uit de huid en zaaddozen van erwten, en herba-ingredients, die organisch rijstmeel produceren voor babyvoeding die volledig traceerbaar is van de teelt tot het uiteindelijke ingrediënt .

Clean Label & Natural Innovation Award

Op de shortlist voor de Clean Label & Natural Innovation Awards staan Corbion and Ingredion. Corbion biedt schone labelingrediënten die de kleurstabiliteit, het kookresultaat en de consistentie van vlees- en pluimveeproducten verbeteren. Ingredion wist de jury te overtuigen met zijn schone label-compatibele functionele rijstbloem voor gebruik in soepen, sauzen en bereide gerechten.

Life Stages Innovation Award

Genomineerd voor de Life Stages Innovation Award is Arla Food Ingredients met hun smaakneutrale ingrediënt gemaakt van wei-eiwit dat water en vet en suikervrije sportdranken glashelder houdt. Bovendien beschouwen de experts Novozymes’ melkeiwitten voor zuigelingenvoeding als een veelbelovend ingrediënt om het risico op allergische reacties te verminderen.

Performance Nutrition Innovation Award

De genomineerde van de Performance Nutrition Innovation Award is ABM voor hun organische plantaardige eiwitten, rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten en ideaal is voor het stimuleren van eiwitniveaus in bars, vegetarische vleesalternatieven, ontbijtgranen of snacks.

Growth Categories Innovation Award

Voor de Growth Categories Innovation Award, gericht op zuivel, bakkerij en dranken, zijn er drie kandidaten. De eerste is ERIE hun hun magere melkproteïne-chips – met 90% eiwit – die direct kunnen worden geconsumeerd of als ingrediënt in bars of ontbijtgranen kunnen worden gebruikt. Een andere kandidaat is Partner-M. Het zetmeel van dit bedrijf, Amilon, is gebaseerd op Russische tarwe en dient als vervanger voor conventioneel zetmeel in bakkerij- en zoetwarentoepassingen en verbetert de bakeigenschappen en textuur. Ook genomineerd is Parabel voor hun kroos-eiwit. Met een aminozuurscore van meer dan 1,0 is het – volgens de WHO – een volwaardig eiwit en geschikt voor gebruik in drankjes, snacks en repen.

Reduction & Reformulation Innovation Award

IOI Loders Croklaan is ook genomineerd voor de Reduction & Reformulation Innovation Award. Hun ingrediënt voor bladerdeeg, op basis van ‘shea’ in plaats van palmvet, heeft een relatief laag aandeel gehydrogeneerde vetzuren en verlaagt het totale vetgehalte met 20%. Een andere kandidaat is DSM met een innovatieve kaascultuur, die het mogelijk maakt om het vetgehalte van kaas tot 30% te verlagen en toch de textuur en het mondgevoel van volvette kaas te behouden. Ook in de running is de METAROM Group met zijn natuurlijke oplossing voor het verminderen van het suikergehalte in dranken en zuivelproducten tot 30% en tegelijkertijd eventuele smaakeffecten te compenseren. Novozymes scoorde met een innovatief lactase-ingrediënt dat de productie van zuivelproducten met minder suiker en lactose en een geweldige smaak mogelijk maakt.

FoodTec Innovation Award

Genomineerd voor de Expo FoodTec Innovation Award is het bedrijf Handary, met een biologisch afbreekbare en beschermende film die schimmelgroei voorkomt in vast, verpakt voedsel.

Feestelijke uitreiking

De jury maakt de winnaars bekend tijdens een feestelijke prijsuitreiking tijdens de FIE & Ni 2017 op dinsdag 28 november. Beursbezoekers kunnen van te voren een overzicht krijgen van de 17 genomineerde bedrijven en hun producten in hal 9 op stand F5; de genomineerden zullen hun bijdragen presenteren samen met de Start-up Innovation Challenge-kandidaten.

Reageer op dit artikel