nieuws

Good Egg Award voor Nestlé

Algemeen

Good Egg Award voor Nestlé

Compassion in World Farming (CIWF) reikte op 21 juni de ‘Good Egg Award’ uit aan Nestlé. Het bedrijf ontvangt de award voor haar beslissing om vanaf 2020 alleen nog eieren van kooi-vrije kippen voor haar voedselproducten in Europa in te kopen.

Nestlé heeft zichzelf een wereldwijd doel gesteld om tegen 2025 kooivrije eieren voor al haar voedselproducten wereldwijd in te kopen, met de overgang in 2020 naar Europa en de VS. In sommige delen van de wereld, zoals in Europa, is meer dan 40% van eieren die door Nestlé worden gebruikt, al van kooivrije bronnen.

Welzijnsstandaarden

Als blijk van Nestlé’s voortdurende inzet om te zorgen voor fatsoenlijke welzijnsstandaarden voor landbouwhuisdieren, heeft het bedrijf onlangs ook een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst getekend met CIWF. Dit zal helpen bij het vaststellen van prioriteiten om het welzijn van landbouwhuisdieren verder te verbeteren in de bevoorradingsketen van Nestlé, inclusief het delen van de beste werkwijzen en het aanbieden van training aan het personeel van Nestlé. Dit maakt deel uit van Nestlé’s inspanningen om traceerbare en verantwoord ingekochte ingrediënten in haar producten te gebruiken.

 

Reageer op dit artikel