nieuws

Maggi helpt mensen minder zout te eten

Algemeen

Maggi helpt mensen minder zout te eten

Maggi verlaagt de hoeveelheid zout in haar producten, gebaseerd op de richtlijnen van de WHO. Het bedrijf introduceert ‘Lekker Laag in Zout’-kruidenmixen. Met zorg geselecteerde kruiden en specerijen in deze maaltijdmixen staan aan de basis van het recept voor heerlijke maaltijden vol verse groente.

‘Lekker laag in zout’ betekent dat macaroni, spaghetti, bami, nasi of chili con carne inclusief alle verse ingrediënten niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram bereid product bevat. Bovendien bevat elk recept 200 gram groenten per persoon. Zo geeft MAGGI mensen de mogelijkheid om te genieten van een lekkere en gemakkelijke maaltijd boordevol groenten en om tegelijkertijd hun zoutinname te beperken.

Recepturen verbeterd

Om de zoutverlagingsdoelstellingen te bereiken, werken productontwikkelaars voortdurend aan verbetering van haar recepturen. Dat gebeurt stapsgewijs, om te voorkomen dat consumenten zelf alsnog zout toevoegen. Waar zout jarenlang de hoofdrol op het smaaktoneel speelde, is het nu tijd voor andere ingrediënten om die plek in te nemen. Groenten, kruiden en specerijen spelen daarin een heel belangrijke rol.

Technologische oplossingen en portiegrootte

“Verder zoeken we technologische oplossingen en werken aan portiegrootte”, zegt Valerie van Schaick, Business Executive Officer van Maggi, onderdeel van Nestlé. “We zetten de aanbevolen portiegrootte door het Voedingcentrum nu centraal in al onze recepten. In de praktijk zien we dat dit voor de meeste mensen te veel is. We willen naar reële portiegroottes waarin groenten in het middelpunt staan en met minder vlees, aardappelen, rijst of pasta in het recept.”

WHO-richtlijn

Nestlé wereldwijd toegezegd om vanaf 2025 te voldoen aan de maximale zoutinname van 5 gram per dag volgens de WHO-richtlijnen. Van Schaick: “Op dit moment voldoet ruim 80% van onze producten aan de huidige richtlijn van maximaal 6 gram zout per dag en ruim 60% van onze producten voldoet nu al aan de nieuwe richtlijn van maximaal dan 5 gram zout per dag.”

 

Reageer op dit artikel