nieuws

Microbioommanagement veelbelovend

Algemeen

Microbioommanagement veelbelovend

Ons darmmicrobioom speelt een belangrijke rol bij gezondheid en ziekte. Volgens Michiel Kleerebezem van Wageningen Universiteit, spreker tijdens het seminargedeelte van Intrafood 2018, is er evenwel nog geen goed inzicht in het oorzakelijk verband tussen het microbioom en gezondheid en ziekte.

Microbioommanagement is volgens professor Kleerebezem van Wageningen Universiteit een van de grootste wetenschappelijke beloften. Het gebruik van voedingsingrediënten biedt kansen om de gezondheid te verbeteren of in stand te houden.

Geen “one size fits all”-oplossing

De benaderingen van microbioommanagement zullen volgens hem waarschijnlijk geen “one size fits all” oplossing opleveren, maar een gepersonaliseerd ontwerp vereisen. Hij gaat hier uitgebreid op in tijdens zijn lezing tijdens het seminarieprogramma van Intrafood.

Het volledige programma

Het volledige programma is op de website van Intrafood te vinden.

 

 

Reageer op dit artikel